Йордан Колев: Академик искаше повече победата, но и ние им направихме подаръци


Йордан Колев: Академик искаше повече победата, но и ние им направихме подаръци
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
02-02-2020 15:01 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Йордан Колев смята, че Академик София е искал повече победата е мача между двата тима и заради това е спечелил.

 

„Двата отбора бяха излезли да се надвкарват и да играят само в нападение. Отборът, който имаше повече желание да спечели, беше този от Правец, въпреки че смятам, че се получиха и доста подаръци от наша страна. Те спечелиха и заради това, че ние, когато водехме в резултата, не съумяхме да бъдем разумни, да контролираме темпото, да организираме играта. Баскетболът е такава игра, че когато вземеш предимство в ключови моменти, печелиш. Ние на няколко пъти взехме, но накрая не успяхме да се възползваме от някои техни пропуски“, заяви Колев.

 

Ето какво сподели за мача и баскетболистът на тима Георги Кендеров: „Последните минути изгубихме ритъма си и в резултат на това, допуснахме много борби в нападение и лесни точки. Много е лошо, когато изпуснеш мача в последните минути, но и това го има в играта. Ще си направим изводите и занапред ще гледаме да не повтаряме грешките от Правец. Поздравявам отбора на Академик, в този двубой те явно имаха по-голямо желание от нас. Стана резултатен мач и хубав за гледане мач с неясен победител до края.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Йордан Колев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи