Ямбол се подсили с трима нови


Ямбол се подсили с трима нови
(сн. FIBA.basketball)
05-02-2020 14:49 | Мария Мицова

Ямбол направи сериозни промени по селекцията в паузата без мачове от Националната баскетболна лига. Тимът на Тони Дечев се подсили с трима нови играчи, научи BGbasket.com.

 

Едно от новите попълнения на отбора е центърът Ричард Амарди, който идва от Левски Лукойл. Той пропусна началото на сезона заради контузия, след което взе участие в общо осем мача за столичния тим. През последните седмици обаче вицешампионите привлякоха на неговата позиция Данило Тасич и Зейн Ноулс, което наложи раздялата с Амарди.

 

Ямбол се подсили в подкошието и с друг бивш играч на Левски ЛукойлКръстан Кръстанов. Баскетболистът носи екипа на отбора на Константин Папазов през миналата година, като в същото време се състезаваше и за Атлетик в А група. След операцията, която претърпя през лятото, през този сезон той е играл само в аматьорската лига.

 

Третото ново попълнение за Ямбол е Костадин Лазаров. Младежкият национал е без отбор от началото на календарната година, когато се раздели с досегашния си тим Академик София.

 

"Искахме да вземем момчета с потенциал, защото мислим и за бъдещето, не само за този сезон. И тримата са много талантливи, въпрос на тяхното желание и характер е да се изявят тук. Дано да разберат шанса, който им се дава тук. Ще почиваме по време на Купата и от понеделник започваме здрава работа до края на месеца", заяви старши треньорът на Ямбол Тони Дечев пред BGbasket.com.

 

Междувременно отборът се раздели със сръбския център Милош Чойбашич, който бе на пробен период.

 


ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПРИ МЪЖЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи