Черноморец се бори, но Берое продължава напред за Купата


Черноморец се бори, но Берое продължава напред за Купата
(сн. LAP.bg)
06-02-2020 22:13 | Мария Маринова

Берое е вторият полуфиналист в турнира за Купата на България. Старозагорският тим продължава в следващата фаза на турнира, след като отстрани Черноморец с 85:73. Въпреки очакванията за лесна победа на Берое, бургаският тим оказа сериозна съпротива на своя съперник и до последните минути крайният победител не бе ясен.

 

В тази среща символичните домакини бяха без Ивайло Тонев и Седариан Рейнс, но в игра се появиха Антъни Уокър и Иван Лилов, за които също имаше съмнения, че ще пропуснат двубоя.

 

Мачът обаче бе помрачен от грозни сцени на почивката, когато се стигна до сбиване между играчите на Черноморец Робърт Георгиев и Джейлън Фишър.

 

Съперник на Берое на полуфиналите ще бъде Левски Лукойл, който по-рано днес отстрани Академик Бултекс 99.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна с размяна на кошове, но след това Берое направи серия от 13:2 и се откъсна в резултата. В следващите минути Черноморец показа по-точен мерник и след първата част намали изоставането си на 24:28 след силни изяви на Рейнолдс и Фишър.

 

Старозагорският тим правеше много пропуски и не успя да се възползва от грешките на съперника, който две минути преди почивката стигна до обрат при 38:37. Берое все пак успя да си върне водачеството след първото полувреме се оттегли при резултат 43:39 в своя полза.

 

След паузата настъпи подем в играта на баскетболистите на Любомир Минчев. Водени от разигралия се Павлин Иванов те натрупаха разлика от 14 точки, а преди заключителната четвърт бяха напред с 67:58.

 

Черноморец обаче не се отказа и в средата на решителния период върна интригата, като се доближи само на 5 точки от своя съперник. До края обаче Берое не позволи изненада и удържа аванса си.

 

Павлин Иванов бе най-резултатен за победителите с 20 точки. Остин Прайс се отчете с 18 точки, 7 борби и 6 асистенции. По 12 точки добавиха Деян Карамфилов и Антъни Уокър (9 борби).

 

За Черноморец традиционно дабъл-дабъл направи Миленко Велкович – 19 точки и 13 борби. Блейк Рейнълдс наниза 15 точки, с по 14 са Джамал Кинг и Джейлън Фишър.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Берое, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи