Силвия Пеева: Днес бяхме това, което трябва да играем и покажем


Силвия Пеева: Днес бяхме това, което трябва да играем и покажем
(сн. Тони Тончев, BGbasket.com)
15-02-2020 17:58 | Мария Мицова

Старши треньорът на Славия Силвия Пеева заяви след спечелването на третото място в турнира Купа България за жени, че иска отборът ѝ да изглежда точно като в днешния мач. Пред BGbasket.com тя коментира успеха и от какво значение е той за тима ѝ:

 

„Много съм доволна. Това трябваше да видим още от първия мач след Нова година, когато влязохме във втората половина от сезона. Това са ни възможностите, дори на моменти в четвъртата част ги пречупихме доста и изглеждаше нереално. Днес бяхме това, което трябва да играем и покажем. Уникален мач на Вероника Джикова, игра като професор, завърши с трипъл дабъл. Тя е гард, който си тежи на мястото и съм много доволна, че успя да поведе отбора.“

 

- Така ли трябва да играе Славия, това ли се търси от отбора?

- Да, точно така. Пожелавам си отборът да играе така. Дано повярват повече в себе си, както и малките момичета, които се включват от пейката да имат по-голямо самочувствие и да се възползват от ситуацията.

 

- От какво значение е един медал, особено с тези млади момичета?

- Това е една мотивация да работят по-усилено и да усетят тръпката от голям мач. Залата беше пълна, отчитам притеснението и на двата отбора в първите минути. Ако всеки път играем пред такава публика, няма да го има това притеснение. Според мен това е по-добрият формат на купата. Един мач, всеки може да направи изненада. Днес наистина беше голям празник. От тук нататък имаме отговорност да си запазим мястото, която започва да тежи. Със сигурност колегата от Локомотив ще вземе мерки и не трябва да се успокояваме, напротив.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Силвия Пеева, Славия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи