Крис Минков: Ще правя каквото е нужно, за да побеждава отборът


Крис Минков: Ще правя каквото е нужно, за да побеждава отборът
(сн. BGbasket.com, архив)
21-02-2020 15:17 | Мария Мицова

Крис Минков трябваше да чака повече от пет години, за да облече отново екипа на България, но сега част от състава за европейските квалификации, макар и да остана изненадващо  извън групата за първия мач - днес от 19.00 часа срещу Гърция.

 

След като премина през всички юношески формации, контузии възпрепятстваха непрекъснато крилото за дебют при мъжете. Към настоящия момент Минков се намира в отлична форма. Той е с основни заслуги за лидерската позиция на Балкан Ботевград, а Росен Барчовски заслужено му дава път и отбеляза прогреса му с националния екип.

 

Вълнение има, но изцяло позитивно, приглушено и скромно. Правим интервюто преди пътуването до Гърция, и Крис в свой стил започва с факта, че все пак съставът още не е ясен, дали ще дебютира или не... И е прав, оказа се, че ще почака още малко до първия си официален мач, тъй като не е в 12-е за Гърция, но е с отбора в Патра и ще го подкрепя максимално от пейката.

 

Ето какво сподели пред BGbasket.com преди старта на евроквалификациите и първите мачове с Гърция и Латвия:

 
"Доста съм развълнуван, за един играч е най-голямата радост да е в националния отбор. Надявам се, ако ми се даде шанс, да се представя по най-добрия начин, както аз, така и отборът. Няколко пъти бях викан от Любомир Минчев през годините, но различни контузии ми пречеха да се включа. Наистина съм щастлив, че сега вече се случва това."

 

Скромничи и на въпроса за формата, в която се намира сега - призната и от Барчовски, и от Йовица Арсич: "Доста тренирам, в добри отношения сме с треньора в Балкан Йовица Арсич, той ми дава шанс и аз мисля, че го използвам по най-добрия начин. Радвам се, че засега сме на първо място в класирането, дано да продължим така. За времето, което ми се даде, се надявам да покажа какво мога. Сигурен съм, че ще бъде така."

 

С повечето от тези момчета Минков вече е играл, дали в националните отбори или в някой клубен тим. Но всички го познават и знаят, че на него може да се разчита: "Ние сме страхотен колектив, играл съм с всеки от този отбор. Всеки си знае мястото в националния отбор, кой какво трябва да прави, което е най-важното. Виждам във всеки отбор, където съм бил, от какво се нуждае отборът и се старая да правя тези неща, за да побеждава."

 

"Говорим доста, всеки един тук вярва, че можем да се класираме. И те са без някои от най-добрите си състезатели. Всички вярваме, че можем," отбеляза Крис за съперниците в този квалификационен цикъл.

 

В понеделник му предстои да играе в Ботевград, така да се каже, пред своя публика, когато България приема Латвия от 19.00. "Надявам се залата да е пълна, както на дербитата между Балкан и Левски например," си пожелава Крис Минков.

 

Гостуването на България на Гърция може да гледате тази вечер, също от 19.00, по БНТ3.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи