Преди турнира `Ваня Войнова` - отговорност и лъч надежда за женското направление


Преди турнира `Ваня Войнова` - отговорност и лъч надежда за женското направление
(сн: BGbasket.com)
26-02-2020 14:54 | Мария Мицова

Президентът на Славия Васил Йотов и спортният директор на клуба Георги Божков представиха 4-то издание на турнира за момичета "Ваня Войнова".

 

От петък до неделя в зала Триадица феновете могат да гледат силни отбори от Турция, Русия, Беларус и Славия.

 

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА

 

"Разширихме сериозно сериозно географията, за нас това е шанс да видим къде са другите, как се работи във водещите страни за женски баскетбол, къде изоставаме. Нашата цел е да създаваме състезатели. Женското направление има нужда да се работи сериозно и качествено. В следствие на такива турнири създаваме и връзки, които са много важни. Следващата година може да направим турнира по-голям, и преди началото на сезоните - септември-октомври," разказа за идеите на Славия президентът на отбора.

 

За първа година турнирът ще е за най-малките - 13-годишни момичета, набор 2007.

 

"Това е еклектична възраст, тук се намират талантите," обясни Георги Божков. "Каним всички школи да дойдат и да гледат, не само от София, всеки, който иска да види отбори от тези водещи нации в женския баскетбол. И за треньорите според мен ще е хубаво да видят как се работи от колегите им."

 

Отново по време на турнира ще бъдат поканени и легенди на женския ни баскетбол, за да бъдат и стимул за младите състезателки.

 

Да се напълни зала Триадица призоваха и синът на Ваня Войнова, чието име носи турнирът - Росен Барчовски, и президентът на БФБ Георги Глушков.

 

"Да се направи веднъж такъв турнир е лесно, трудното е да го поддържаш и превърнеш в традиция. Аз с най-голямо удоволствие ще бъда в залата, за да наблюдавам и призовавам хората да дойдат, да напълним залата, за да се чувстват момичетата както ние се чувствахме в Ботевград," каза националният селекционер Барчовски.

 

Георги Глушков отчете отличната синергия между Славия и София - Европейска Столица на спорта. "Името на турнира е отговорност. Поздравления за организацията, турнирът е важен и стимул за женското ни направление, да търсим подобряване," допълни Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи