Йовица Арсич: Опитваме се още да подсилим състава


Йовица Арсич: Опитваме се още да подсилим състава
(сн. balkan-basket.com)
27-02-2020 09:11 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич призна, че отборът му продължава да търси нови попълнения в последния възможен момент. Срокът за картотекиране на нови играчи изтича в петък, а вчера „зелените“ се похвалиха с привличането на Денислав Вутев.

 

„Опитваме се още да подсилим състава, но няма видимо решение. За момента е само Денислав“, заяви Арсич пред BGbasket.com.

 

Наставникът обясни и как се е стигнало до привличането на Божидар Аврамов: „Той чакаше добро предложение от чужбина, което не получи. За него е по-добре да е при нас, защото отборът е по-конкурентен от Черно море. Аз много ги уважавам, но едва ли ще имат възможност да се борят за шампионската титла, а ние ще се опитаме да я запазим. За него е по-сериозно предизвикателство да е тук. От друга страна и личните ни отношения са добри. За мен беше много лесно, защото го познавам и имаме нужда от такъв състезател. Радвам се, че успяха да се разберат с ръководството и за догодина да е тук.“

 

В паузата за националните отбори много от останалите тимове в Националната баскетболна лига също направиха промени в съставите си. „Не правих много анализи за другите отбори. Знам, че няма да ни е лесно. Целият сезон ни беше тежък, но ние гледаме нашата работа. Ще дадем всичко от себе си да направим възможно най-доброто и вярвам, че ще имаме успех“, заяви Арсич.

 

В събота Балкан гостува на Черноморец в Бургас, но в този двубой шампионите ще бъдат без Кени Хол, който е наказан. „Имам притеснения преди всеки мач. Нито един мач не е спечелен, трябва да си свършим работата. Миналия път имахме много проблеми да победим там. Колегата си върши добре работата. Отборът играе добре, така че никак няма да ни е лесно. Надявам се обаче, че както се измъкнахме в миналия мач и в много други досега, ще успеем да победим и този път“, каза още Арсич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи