Тони Дечев: Искаме да върнем ямболския баскетбол на по-челно място


Тони Дечев: Искаме да върнем ямболския баскетбол на по-челно място
(сн. LAP.bg)
29-02-2020 20:58 | BGbasket.com

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев заяви, че за него не е проблем, че води последния отбор в класирането в НБЛ, но се надява скоро тимът да успее да се върне на по-челните позиции. Ето какво сподели наставникът след загубата от Академик Бултекс 99.

 

"Направихме добро първо полувреме, но не успяхме да задържим или да вдигнем разликата от 10 точки, която натрупахме преди почивката. Тогава домакините бяха в лек шок, но им позволихме да се върнат в мача и през втората част ни надиграха, надбориха и надтичаха категорично във всички фази. Направихме много грешки, от които получихме бързи атаки, не се борихме достатъчно.

 

Отборът е нов, но ми се ще да виждам желание, а през втората част не го видях. Това ще бъде основната ми задача. Лично аз се чувствам добре. Почти две години и половина не работих, зажаднял съм. Не е проблем, че водя последния отбор в класирането. Искаме да върнем ямболския баскетбол на по-челно място. Също така да върнем хората в залата – днес бяха дошли в Пловдив, за което им благодаря. Надявам се да оправдаем очакванията им, които винаги са били големи.“

 

Мнението си за срещата сподели и гардът на тима Дарин Иванов: „Започнахме мача концентрирано, но имахме някои проблеми с контузии. Това ни е първи мач от месец насам. Смятам, че тимът има много потенциал. Това се вижда, но трябва време за сработване. Мисля, че ни предстоят по-добри мачове, вече се работи много сериозно в Ямбол и ще има хубави моменти. Благодаря на феновете, които дойдоха да ни подкрепят. Селекцията ни вече е по-добра, остава само да тренираме и нещата ще се получат."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи