Александър Янев: Всичко различно от титла ще бъде неуспех


Александър Янев: Всичко различно от титла ще бъде неуспех
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
02-03-2020 14:09 | beroebasket.com

Капитанът на Берое Александър Янев е уверен, че неговият тим ще стане шампион през този сезон. Според него с привличането на новите играчи в състава, отборът е придобил различно лице.

 

„Имаме още много за вършене. Няма спор, че в момента тимът разполага със страхотен потенциал в чисто индивидуален план, но трябва да започнем да играем и като отбор, за да побеждаваме своите конкуренти. За тази цел трябва да се сработим. Трябва да се напаснем и да заиграем като истински отбор. Имаме още малко време да направим тази решителна крачка в развитието си. Безспорно Берое разполага с много добри играчи и започнем ли да играем както трябва, няма да има кой да ни победи. При моментния потенциал на отбора всичко различно от шампионската титла ще бъде неуспех!“, заяви Янев пред клубния сайт на Берое.

 

„Съставът днес е много по-добър от този, с който започнахме шампионата. Затова вярвам, че ще успеем да завоюваме титлата. Отново подчертавам, че в основата стои това да заиграем като добре сработен колектив. Мисля, че това е най-силният отбор на Берое, в който играят едни от най-добрите български баскетболисти“, каза още той.

 

Янев бе част и от състава на мъжкия национален отбор, като сподели впечатленията си от драматичната победа срещу Латвия преди седмица.

 

„Мачът с Латвия беше просто невероятен! Срещата бе изпълнена с толкова много емоции, обрати, неизвестност до самия край. Най-важното обаче е, че ние излязохме победители. От старта на квалификациите съжалявам единствено, че можехме, а не успяхме да бием Гърция. За съжаление, последните две минути от този първи за нас двубой бяха много лоши и това ни попречи да бъдем перфектни в представянето си на старта на квалификациите за Евробаскет 2021. Като цяло мога да кажа, че в отбора сме доволни и смятам, че сме в играта и с големи шансове за класиране“, коментира Янев.

 

„Групата не е никак лесна. Босна и Херцеговина е много здрав и борбен отбор и няма да ни бъде никак лесно срещу тях. Много важни ще бъдат домакинските срещи. Ако играем като отбор, както го направихме с Латвия, можем да бием всеки един у дома“, добави националът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Александър Янев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи