Мартин Ангелов достигна 1000 точки и класира отбора си за финал в региона


Мартин Ангелов достигна 1000 точки и класира отбора си за финал в региона
09-03-2020 09:11 | BGbasket.com

Отборът на Уайлдууд Католик, където играе българския талант Мартин Ангелов достигна до финал в региона си след като постигна третата си поредна победа в плейофите.

 

Със 79:52 бе победен съставът на Матер Дей, а с този успех Уайлдууд Католик се класира за втори път поред на финал в региона си като съперник ще бъде солидния тим на Рътгерс Преп. В миналогодишното издание Уайлдууд Католик отстъпи драматично на Рени след продължение.

 

Двубоят в Уайлдууд освен с важния успех на домакините бе белязан и от досигането на 1000 точки в гимназиалната кариера на Ангелов.

 

Това се случи 4 минути преди края след като гарда постигна третата си тройка в мача след която на практика тотално прекърши усилията на силния си опонент.

 

 

Ангелов завърши мача със 17 точки (3 тройки), 4 асистенции, 3 отнети топки и 2 борби. Постиженито му от 1000 точки е значително, тъй като той достига тази граница в своята трета година от гимназиалната кариера и въпреки, че пропусна половин сезон миналата година вследствие избора да се трансферира от Лоуър Кейп Мей в Уайлдуд Католик. Правилата в Ню Джърси са, че при такъв трансфер играчът трябва да пропусне половин сезон преди да започне с новия си тим.

 

В първия кръг от плейофите Ангелов подобри и рекорда за отбелязани тройки в един мач на сегашното си училище. Той вкара 8 тройки и завърши с 26 точки.

 

Отборът на Уайлдууд Католик спечели преди седмица местната Кейп Атлантик лига (с 20 отбора) за трета предна година. Амбициите на тима обаче са за спечелване на региона в другото първенство, това на щата.

 

Досега в кариерата си в двата гимназиални тима Ангелов има средно по 14.1 точки, 2.8 асистенции, 2.3 борби и 2.1 отнети топки. В гимназиалните шампионати в САЩ се играят 4 части по 8 минути или общо 32 минути.

 

За 71 мача има отбелязани 231 тройки при отличен процент на стрелба зад линията от 45.3%.

 

 

Финалът срещу Рътгерс Преп ще бъде втори финал за Ангелов в третата му година от гимназиалната кариера. В първата си година в Лоуър Кейп Мей той изведе тима си до финал в региона, но тогава не успя срещу Хедонфийлд. Сега, с нов отбор той е за втори път отново на финал в региона. Победителят от мача в сряда ще продължи участието си в битка за място в Турнира на шампионите на всички региони в Ню Джърси за определяне на първенеца в щата.

 

Добрата игра на Ангелов бе забелязана и от местните специалисти, които избраха българския талант за Ол Стар мач на 27 март. В него участие ще вземат най-добрите 50 играчи в южната част на Ню Джърси.

 

 

След завършване на първенството с гимназиалния си тим Ангелов ще играе в последен сезон в така наречената AAU програма. В нея тимът, който ще избере Ангелов за участие ще има турнири до края на юли.

 

Междувременно българинът е в контакт с Георги Давидов, който ще води националния тим на България до 18-годишна възраст това лято на шампионата в Румъния в края на месец юли.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи