Тони Дечев: Бяхме равностойни три части, но ни липсва манталитет на победител


Тони Дечев: Бяхме равностойни три части, но ни липсва манталитет на победител
(сн. LAP.bg)
09-03-2020 21:45 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев сподели, че тимът му е изиграл добри три части с Берое, но все още му липсва манталитет, нещо, което се гради бавно.

 

„Вече не знам дали е от силите, защото отбора тренира доста добре. Тренира дълго време, не е в толкова лошо физическо състояние, каквото беше. И колкото и да не ми се иска да го кажа, аз ще си призная, че все още нашият отбор няма манталитет на победител. Идват моменти в мача, когато ние се предаваме. Това е нещото, което ние трябва много да работим върху него," коментира Дечев след поражението от Берое.

 

"Не става само с тренировки, трябват мачове, за съжаление, тази година мачовете останаха само 5-6 още. Аз мисля, че за 7-10 мача не може да се изгради този манталитет, който ни трябва. Поздравявам момчетата за усилията, които полагат през останалото време в мача, не говоря за слабите моменти."

 

"Слабите моменти ги имаме във всеки мач и дори в контролите ги правихме. Срещу силни съперници слабите моменти се наказват веднага. Днес, даже смятам, че това не беше проблем. Проблемът днес е, че не можахме да намерим противодействие на тяхната игра в подкошието. Категорично ни надиграха. Точките от подкошието са 46:28, това е красноречиво, като прибавим и борбата, в което те бяха по-добри."

 

"Естествено, все неща, от както съм дошъл започнахме да подобряваме, но не съм факир и не мога да ги направя за един месец. Опитваме се. Стараеме се. Доволен съм от момчетата. Поздравявам ги още веднъж за желанието и за равностойните три части, които изиграха с Берое. Надявам се в следващите мачове да подобряваме слабостите и с това да дойдат и още по-добрите игри и победите.“

 

Костадин Лазаров: „Мисля, че играхме доста добре през първото полувреме. Показахме какво трябда да правим. Но Берое са  доста по-опитен отбор и в последната част надделяха, според мен. Физическата ни подготовка не е толкова добра, колкото тяхната. Имаме още много да работим и да се сработим, за да започнем, като един отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи