Константин Коев: Не намирам логично обяснение защо не се отлага първенството


Константин Коев: Не намирам логично обяснение защо не се отлага първенството
(сн. LAP.bg)
12-03-2020 13:24 | BGbasket.com

Баскетболистът на Спартак Плевен Константин Коев е категоричен, че мачовете в Националната баскетболна лига трябва да бъдат преустановени заради пандемията от коронавирус. Състезателят изрази несъгласието си с новата сгъстена програма на мачовете в шампионата, като сподели мнението си в коментар на официалната страница на BGbasket.com във Фейсбук.


Ето какво написа Коев:

 

„С решението за доиграване на сезона ръководителите в българския баскетбол показаха, че за тях ние играчите сме просто едни наемници. В момент, в който светът е пред пандемия, вие избрахте вашите интереси пред здравето на отборите и разбира се, техните семейства.


Масово се отлагат първенства и мачове в Европа, но не и в България. Не намирам логично обяснение, може би нашето първенство е най-натовареното. Абсурдно е да се форсират физическите сили на състезателите с мачове през 3 дни във време на епидемия.

 

Ясно е, че за всички ни е важно да се изиграе сезонът, но по-важно е здравето на хората, свързани с него, както и на техните семейства!“


Коментарът му веднага събра много харесвания, включително и от други баскетболисти като Николай Стоянов, Мартин Маринов, Милен Дудев, Милен Костов, Велислав Гълъбов, Георги Кендеров и др.

 

Припомняме, че Плевен е един от първите градове, в които бяха регистрирани случаи на коронавирус у нас, като спортните мероприятия там са забранени.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Константин Коев, коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи