Мартин Ангелов с основен принос за регионалната титла


12-03-2020 16:25 | BGbasket.com

Отборът на Уайлдууд Католик, където играе българският талант Мартин Ангелов спечели регионалната титла за втори път в историята си.

 

На финала в южната регионална секция на плейофите в Ню Джърси отборът надигра Рътгерс Преп с 80-67 и така записа успех в този шампионат след 13-годишна пауза (2007 година за последно).

 

Ангелов постигна 10 от своите 17 точки общо в първата четвърт, в която Уайлдууд Католик дръпна в началото с 16-3. Разликата на почивката бе 20 точки – 41-21. Защитата на тима бе ключова през тези първи 16 минути като бяха лимитирани основните козове на противника.

 

Третата част продължи в същото темпо като след нейния край единствения проблем за Уайлдууд Католик бяха натрупаните лични нарушения на почти всички от основната петица на отбора. Това доведе в началото на последната част двама от титулярите да излязат за по 5 фала, а съперника намали изоставането си до 12 точки.

 

От този момент до края Ангелов взе контрол над мача, не допусна противника въпреки агресивната преса да се доближи повече. Българинът натрупа повечето от своите асистенции именно в тази последната четвърт като повечето от тях бяха атрактивно завършени от една от звездите в отбора Тадж Туит. Последният продължава кариерата си в реномирания университет на Уест Вирджиния.

 

 

Туит бе най-резултатен с 28 точки като грабна и 16 борби. Ангелов игра цял мач (32 минути) и освен, че отбеляза 17 точки добави към актива си 8 асистенции, 6 борби, 3 отнети топки и 2 блока.

 

Победата изпраща напред тима на Уайлдууд Католик в плейофите на щата Ню Джърси. Следващия съперник ще бъде победителят от северния регион за частните училища – изключително силния състав на Розел Католик. Те спечелиха един много оспорван мач срещу Гил Сент Бернард с 59-58 и станаха шампиони на северния регион. Двубоят обаче засега е под въпрос като време и място. Той трябваше да се проведе в събота в залата на Рътгерс Юнивърсити, но този колеж е спрял занятията за студентите си заради коронавируса и всички мероприятия в него са отненени. Все още се чака нареждане от централата, но след като почти всички състезания Щатите (дори в НБА) са замразени, нищо чудно това се случи и с остатъка от плейофите на гимназиите в Ню Джърси.

 

Двубоят на Уайлдууд Католик трябваше да бъде излъчен от медия NFHS Network, която е контракт с централата за гимназиален спорт в щата NJSIAA. Вследствие технически проблеми зрителите, които бяха заплатили по 11 долара да гледат тази среща бяха лишени от тази възможност след 4-та минута от мача и изразиха бурно недоволство в социалните медии.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи