Дисекция на паниката


22-03-2020 19:07 | nova.bg

Възможно ли е заедно да минем през вируса и да останем заедно? В предаването на Нова телевизия "Ничия земя" гостува Тодор Тодоров – един от най-добрите криминални психолози у нас, профайлър с дългогодишен стаж в сектор „Криминална психология“ в МВР. През миналите две години Тодоров работи и в баскетбола като бе неотлъчно до Левски Лукойл при спечелването на титлата през 2018-а и Купата през 2019-а.

 

Психологът на Левски Лукойл разказа за работата си с шампионите

 

„Паниката срива имунитета повече от всеки един вирус. Ако кажеш много пъти на човек да не се паникьосва, той ще го направи“, каза психологът.

 

„Аз смятам, че в някои групи от обществото имаше адекватна реакция. Смятам също, че много голяма част от нашето общество разсъждава примитивно. Идеята, че ние сме свещени и нищо не може да ни унищожи битува у хората. Отдавам това на сравнително по-ниското ниво на емоционална интелигентност на много хора у нас. Хората сме социални животни. Дали сме повече животни или повече социални зависи от всеки един индивид“, каза Тодор Тодоров.

 

„Когато ти засегнат базови инстинкти, като този да оцелееш – ти реагираш инстинктивно, за да си осигуриш спокойствие. Когато го направиш се чувстваш по-добре, защото си се погрижил за себе си, без дори да си даваш сметка, че си прекалил“, добави той.

 

„Нация като нашата може да разбере, какво й казваш само когато ножът опре до кокала. Паниката е преодолима, но тя изисква една култура. Не съм сигурен дали хората са достатъчно зрели. По-дисциплинираните нации минават по-лесно през всички изпитания. Дисциплината е гарант за успех. Аз съм набожен човек и вярвам в Бог. Моят съвет е - вярвайте но се пазете“, завърши Тодоров.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини