Солидарни в кризата: Футболистите на Лудогорец събират пари за болницата в Разград


Солидарни в кризата: Футболистите на Лудогорец събират пари за болницата в Разград
(сн. LAP.bg)
25-03-2020 18:00 | Мария Маринова

В разгара на пандемията от коронавирус списание „Икономист“ и спортните сайтове от групата на „ЕС Медиа“ започват една инициатива, в която ще разказват за добрите примери и проявата на солидарност в момент на криза. След като редица спортисти по цял свят дариха лични средства за справяне с вируса, примерът бе последван и в България.

 

Футболистите на Лудогорец събират средства, които ще дадат в борбата срещу коронавируса.  

 

За спонтанната инициатива на състезателите разказва изпълнителният директор Ангел Петричев: „Футболистите събират пари, за да помогнат на местната болница в Разград. В София има доста компании, които даряват, но в Разград възможностите са много по-малки. Все още обаче не мога да кажа каква точно ще бъде сумата, която ще съберат“.

 

Това не е първата инициатива, дошла от Разград. Kлубът бе първият в страната, който дари 20 364 лв за купуване на тестове. „Ние разделихме сумата на две – половината отиде за ВМА, а другата – за втората лаборатория в София“, обяснява Ангел Петричев.

 

Идеята за това дарение идва, след като отборът се прибира от Милано, където в края на февруари игра мач срещу Интер за Лига Европа.

 

„Ние също преминахме шока с карантината и с тестването на отбора. На връщане от Милано ни направиха тест веднага, а след няколко дена – и повторен. През това време отборът беше в изолация. Тогава се роди и идеята клубът да направи дарение. Още повече, че от кризисния щаб казаха, че разполагат с много малко тестове“, спомня си Петричев.

 

Разпространението на коронавируса доведе до спирането на всички спортни мероприятия в България, включително и на мачовете от Първа лига.

 

Изпълнителният директор на Лудогорец разкри и как играчите приемат случващото се: „Често се чуваме по телефона. Определено им е тежко. Доста от тях са чужденци, далече са от семействата си, нямат близки тук и никакъв социален живот. Не могат да тренират групово, само индивидуално. Но приемат мъжки ситуацията“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19, Солидарни в кризата
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи