Пета жертва на COVID-19 у нас


Пета жертва на COVID-19 у нас
(Снимка: vesti.bg)
28-03-2020 15:00 | vesti.bg | BGbasket.com

Пета жертва на коронавируса у нас. 55-годишен мъж от Разлог е починал в болницата в Благоевград, информира NOVA. Той е работил на лифта в Банско.

 

Мъжът е бил транспортиран до лечебното заведение преди два дни с тежка симптоматика. Имал задух в гърдите, кашлица и висока температура. Тестът, направен му в Благоевград, е дал положителен резултат за коронавирус.

 

Още двама пациенти са настанени в отделението по реанимация към благоевградската болница. Това са майка и дъщеря на 73 и 53 години. За момента състоянието им е стабилно.

 

По-рано днес на  редовния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи за нови 37 случая на заразени с COVID-19 у нас за последното денонощие. През нощта е починал мъж, настанен в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

 

Така общия брой на заразените в България става 313. В София заразените са 200, 11 нови случаи са регистрирани само за денонощието. Във Варна има един нов случай, в Пловдив – 2, в Бургас – 4 (семейство с две деца), в Кърджали – 2.  13 лекари са дали положителна проба, както и двама полицаи. 

 

Най-възрастният пациент е 86-годишен, а най-малкият заразен е 3-годишен, съобщи още ген.-майор Мутафчийски.Нито едно от децата с положителна проба за COVID-19 не е хоспитализирано. 

 

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която е настанена във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", каза Мутафчийски.

 

Пациентите със съмнения за коронавирус ще бъдат преглеждеани в отделено помощение в "Пирогов", информира БГНЕС.

 

Пред централния вход на лечебното заведение е поставено специално помещение за преглед.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи