Дневникът на една заразена


Дневникът на една заразена
(Снимка: monitor.bg)
30-03-2020 13:17 | monitor.bg | BGbasket.com

"Дневникът на една заразена". Така е озаглавен разказът на една българка, заразена с коронавирус, пресъздаден от нейната приятелка Надя Саркисян (разказвач на истории, както тя се определя). Жената иска да запази своята самоличност, но да сподели всичко онова, през което минава и към момента. Почувствали още първоначалните симптоми на заболяването, те се обаждат на личната лекарка и след нейна двудневна борба им е изпратен екип от медици, които правят тестовете в домашни условия. След излизане на положителните резултати и на тримата, лекарите преценили да ги оставят на домашно лечение, тъй като били сравнително леки случаи.

 

Агенция „Монитор“ получи съгласието и на болната жена, и на Надя Саркисян да публикува историята и пожелава пълно възстановяване на цялото заразено с COVID-19 семейство.

 

Ето какво пише Надя Саркисян:

 

„Помоли ме аз да разкажа историята, защото тя все още няма сили да го направи сама. А и защото не иска да се губи време, в което много хора могат да се спасят“, споделя Саркисян и продължава:

 

„Разказът се базира на дневника ѝ, който тя води от първия ден на заболяването им.

 

Но преди това, искам да обърна внимание на два факта:

 

1. Наблюденията ѝ са лични, върху общата симптоматика на трима от семейството. Това по никакъв начин не означава, че ходът на болестта е еднакъв за всички!

 

2. Държавата в лицето на съответните институции е информирана. Лечението се провежда вкъщи, където тя сама започва да събира информация, консултирайки се с лекари по телефона и наличната информация в интернет.

 

И така, нека започнем!

 

Ден 1 – 14 март. Денят започва с главоболие. Чувството е все едно главата ти е в скафандър. Болката е отпред и отстрани. Минава с хапче и може да решиш, че е инцидентно. На следващия ден обаче, главоболието се повтаря.

 

Ден 2 – Към появилото се отново главоболие се прибавя и леко втрисане, вероятно първа проява на температура, която все още не се усеща. Отпадналост.

 

Ден 3 – Температурата се появява няколко пъти в границата 37,2 – 37,8. Не е висока, спада и без медикаменти. Единият член на семейството е без температура, другият еднократно, а при нея 3-4 пъти в рамките на 3 дни (37,5/37,2/37,1). Апетитът изчезва.

 

Ден 4 – Започва кашлицата. Езикът, устата и гърлото са сухи. Пресипналост. Тук има една голяма разлика между тях и повечето заболели – тяхната кашлица е влажна!

 

Ден 5 – СПОРНИЯТ СИМПТОМ – Някъде по това време обонянието и вкуса изчезват. И при тримата! Никаква миризма, дори острата на дезинфектант, не се усеща. Всичко, което ядеш, има вкус на пластмаса. Кашлицата продължава, като след няколко дена се появяват и жълто-зелени храчки. Гърлото става червено, с болки, но без надути и болезнени сливици. Най-дълго продължаващия симптом е сухотата в цялата устна кухина и гърлото, особено през нощта, когато се появява и обилно потене, дори без температура. Специфично усещане е и дезориентацията при будене.

 

Ден 6 до Ден 9 – Към общото състояние се добавят диария, сърцебиене, спорадично запушен нос.

 

Ден 10 – Езикът е грапав, полепнал с власинки в плътен бял слой. Слюнката е лепкава и се събира в гърлото щом легнеш. Вероятно когато чистенето започне.

 

Ден 12 до Ден 15 – Гърлото е нестабилно, понякога главоболието се появява отново, вероятно на стресова основа.

 

“Звучи ужасно, но всъщност не е толкова тежко, казва ми тя. По-скоро симптомите са продължителни и постоянно увеличаващи се на брой. Важно е да се убие вирусът в първите няколко дена, докато още е в гърлото! Слезе ли надолу, вече става тежко…“

 

Да, тя знае и това. Защото при мъжа ѝ болестта се разви точно така.

 

„Всичко е като в 19 век! Никой не знае точно какво да ти каже“, споделя още заразената. Но това, в което е убедена е, че когато вирусът срещне една добре подготвена имунна система, болестта протича много по-леко!

 

"Макар и болна, физически изтощена и пред психически срив тя се опитва да предупреди хората, разказва за симптомите, споделя личната си терапия за имунитета. Но само с близки. Желанието ѝ е тази информация да стигне до колкото е възможно повече хора", пише Саркисян.

 

Най-важното послание, което болната иска да предаде на хората е: „СТОЙТЕ ВКЪЩИ! НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ПРЕДИ ДА СТЕ ПОДГОТВИЛИ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА ЗА СРЕЩАТА С ВИРУСА!“

 

Имунната ни система е единствената бариера за коронавируса!

 

Затова да се погрижим за нея СЕГА е от първостепенно значение за всеки от нас! Тя вероятно не може да ни предпази от заразяване. Но може да облекчи в огромна степен начина, по който протича болестта и времето за преболедуването ѝ!

 

Ето и подробната схема за Терапия на имунитета, която приятелката ми е подготвила след 5 денонощия, прекарани в консултации с лекари, следващи конвенционалната медицина, хомеопати, които самата тя ползва при нужда от много години и материали, публикувани в интернет:

СУТРИН

 

На гладно:

Инфлуцид – 1 таблетка, като 20-30 мин. след това не се яде нищо и не се пие дори вода!

30 мин. След т.1 – Дефендил Акут (5 поредни дни) – 1 таблетка

Лимон + Витамин С (около 2000 мг дневно, разделени на 3 приема) + Мед + Клеева тинктура (20 капки) – забърквате и изпивате

 

След храна:

Горещ чай

Цинк – 1 таблетка

Селен – 1 таблетка

Витамин Д – 1 таблетка

Изопринозин – 2 таблетки

 

Завършвате с гаргара, като редувате някой от следните варианти:

Топла вода със сода – не се гълта

Само лимон – гълта се

Сребърна вода – не се гълта

Вода със сол – не се гълта

Кислородна вода – не се гълта

 

ОБЯД

На гладно:

Енгизол – 1 таблетка, като 20-30 минути след това не се яде нищо и не се пие дори вода!
30 мин. след т.1 – Лимон + Витамин С (на прах, 2000 мг дневно) + Мед + Клеева тинктура (20 капки) – забърквате и изпивате

След храна:

Горещ чай
Лъжица мед с 1-2 капки Pranarom
Изопринозин – 2 таблетки
Завършвате с гаргара, като редувате някой от изброените по-горе варианти

 

ВЕЧЕР

На гладно:

Осцилококсинум – 1 доза, като 20-30 минути след това не се яде нищо и не се пие дори вода!
30 мин. след т.1 – Лимон + Витамин С (на прах, 2000 мг дневно) + Мед + Клеева тинктура (20 капки) – забърквате и изпивате

След храна:

Горещ чай
Магнезий – 500 мг – 1 таблетка
Изопринозин – 2 таблетки
Завършвате с гаргара, като редувате някой от изброените по-горе варианти
Гаргара се прави задължително ПРЕДИ и СЛЕД излизане!

През целия ден пийте вода и горещ чай на глътки!

Хигиена на ръце, плодове и изобщо всичко, което не е термично обработено!

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Инфлуцид, Енгизол и Осцилококцинум са хомеопатични лекарства! Преди и след приема им не трябва да е приемана храна и вода, за да действат!

 

Терапията за лечение на COVID-19 в домашни условия е доста близка с описаната по-горе, но има някои специфични допълнения, за които ще разкажем в следващата публикация.

 

https://www.monitor.bg/

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи