Общото събрание изслуша и играчите, остави БФБ в патова ситуация


Общото събрание изслуша и играчите, остави БФБ в патова ситуация
(сн. BGbasket.com)
30-03-2020 19:15 | Мария Мицова

Общото събрание на НБЛ не успя да постигне единодушие, или да наклони везните в някоя посока по темата за евентуално приключване на първенството при мъжете. След като гласовете на десетте клуба отидоха по равно - пет срещу пет, реално никакво конкретно предложение не отива към Управителния съвет на БФБ - органът, който може да вземе крайното решение.

 

Според съобщението на НБЛ, решение за това дали ще се спре или продължи, може да има до средата на април.

 

"Не знам още какво ще правим. Последният път повечето искаха да се играе, а сега вече са 5 на 5. При другото гласуване седем бяха за нулева година, три искаха крайно класиране," обясни Георги Глушков. "Ще има доста консултации в следващите дни, за да вземем правилното решение в края.  Аз не виждам яснота в момента. Ако има условия да се играе, пет клуба искат това да стане. Други пет искат да се прекрати веднага, без значение на условията. Ситуацията е патова."

 

Стана ясно, че този път представител на Общото събрание на НБЛ са имали и играчите, в лицето на Чавдар Костов. Националът и състезател на Левски Лукойл е споделил мнение, обсъдено с повечето други български баскетболисти в НБЛ.


"Направи ми впечатление, че са осъзнати и че ако може да се играе, те искат да играят. Но само при условие разбира се да се разреши от държавата," сподели Глушков.

 

"Обстановката се променя всеки ден. Ще чакаме да се нормализират нещата. Ще опитаме всичко, за да могат да се изиграят и да са в пълен формат," допълни той за останалите първенства - жени, А група - мъже, подрастващи. "Форсмажорна обстановка, не можем да изпълним календара, и го променяме."

 

"Баскетбол ще се играе. В какъв вид, в какъв модел, зависи изцяло от кризата," продължи Георги Глушков.

 

На изчакване са и всички решения относно провеждането на Европейските първенства при подрастващите и Световното първенство U17, което трябва да е в София през месец юли.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи