Отворено писмо до медии, БФБ, клубове, фенове и всеки друг заинтересован


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
01-04-2020 19:00 | BGbasket.com

Във връзка с полемиката, създала се в последните три дни след Общото събрание на НБЛ, голяма част от баскетболистите в нея изпратиха следното отворено отворено писмо, до всички медии, до Българска Федерация Баскетбол, до всички клубове, фенове и всеки друг заинтересован.

 

BGbasket.com продължава да дава правото на глас на всички лица в родния баскетбол и публикува писмото без редакторска намеса. Приложени са видео с изказването на Чавдар Костов пред събранието на клубовете, и потвърждения за съгласието на участващите баскетболисти:

 

Ние, професионалните играчи от Национална Баскетболна Лига, искаме да спрем всички спекулации относно изразяването на нашето мнение на Общото Събрание, провело се на 30.03.2020г.

 

Още по време на квалификацията за класиране на Евробаскет 2021 в средата на месец февруари, Чавдар Костов, като капитан на националния отбор, сподели идея, че е време играчите да бъдат обединени и да защитават правата си.

 

В следствие на това, бе създаден общ чат в социална платформа (НЕ от Чавдар Костов) за комуникация между нас.

 

Към днешна дата, никой от нас не е обявявал публично, че ние сме официална организация, асоциация, синдикат или каквото и да било друго регистрирано дружество.

 

Ние сме просто състезатели с общи виждания, притеснени за нашето бъдеще.

 

В очакване и дискутиране на нашето бъдеще, разбрахме, че на Общото Събрание ще се гласува дали да се прекрати първенството или да се изчака възможност за доиграване.

 

Чрез гласуване в нашия общ чат, всички ние се обединихме в мнението, че желаем да играем и да довършим първенството, ако има такава възможност. Ние вярваме, че това е освен в наш интерес и в интерес на Българския баскетбол и всички негови фенове.

 

Като човека, започнал нашето обединение, най-логично бе Чавдар Костов да се свърже с г-н Георги Глушков, за да го помоли да предаде нашите думи на Общото Събрание.

 

След разговора с президента на Федерацията, на Чавдар Костов бе разрешено лично да запознае клубовете с нашето мнение.

 

Чрез споделения към писмото видеоматериал, искаме да спрем спекулациите за думите на Чавдар Костов и да потвърдим, че всичко казано от него е само и единствено мнение на играчите.

 

Обидно е да се твърди, че ние сме манипулирани! Няма да се поддадем на провокации и ще продължаваме да се опитваме да бъдем чути.

 

Играчите, подкрепящи това писмо, са:

Николай Леков, Николай Николов, Христо Захариев, Александър Милов, Мартин Коцев, Николай Грозев, Николай Георгиев, Стоян Петков, Цветомир Куртев, Веселин Георгиев, Румен Василев, Александър Янев, Павел Маринов, Венцислав Петков, Васил Бачев, Станимир Маринов, Станислав Ваклинов, Асен Великов, Николай Стоянов, Андрей Иванов, Пламен Алексиев, Ивайло Тонев, Герасим Николов, Тенчо Тенчев, Цветомир Чернокожев, Димитър Маринчешки, Павлин Иванов, Константин Коев, Стилиян Иванов, Мартин Маринов, Станислав Цонков, Адриян Секулов, Йордан Минчев, Евгени Василев, Тодор Тодоров, Деян Карамфилов, Николай Титков, Иван Лилов, Чавдар Костов, Николай Михайлов, Евгени Иванов, Лъчезар Димитров, Цветослав Острев, Александър Груев, Робърт Георгиев, Костадин Лазаров, Десислав Георгиев, Кръстан Кръстанов, Симеон Илиев, Венелин Христов, Александър Матушев.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи