Легендарен треньор за разликата между спечелване и успех (видео)


08-04-2020 12:13 | BGbasket.com

Джон Удън е един от най-добрите американски треньори по баскетбол на всички времена. Той е 10-кратен носител на Купата в Колежанското първенство на САЩ с Калифорнийския университет на Лос Анджелиs (UCLA)  (в това число 7 пъти поред) и е известен със своята философия за живота. В този период отборът му постига 88 поредни успеха. За тези постижения той е избиран 6 пъти за треньор на годината и два пъти за член на Залата на славата - един път като играч (1961) и втори път като треньор (1973). Като състезател той играе в тима на Индианаполис, от където е родом. През 2009 година е признат за един от най-великите треньори в американската история.

 

Удън е и автор на известната Пирамида на успеха, чрез която всеки може да изчисли потенциала си за успех, както и кои са неговите силни и слаби страни. (очаквайте скоро в нашия сайт.)

 

С проницателна простота легендарният треньор предефинира успеха и ни подтиква всички да следваме най-доброто в себе си. В този вдъхновяващ разговор, който ви представяме,  той споделя съвета, който е дал на играчите си в Калифорнийския университет, Лос Анджелис.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи