Мнение на заем: Борислава извади късмет, че не бе избрана тази година


Мнение на заем: Борислава извади късмет, че не бе избрана тази година
18-04-2020 16:13 | BGbasket.com

Дългогодишният баскетболен агент Николай Тенев изказа интересно мнение за приключилия Драфт 2020 в женската Национална баскетболна асоциация. Там се очакваше да бъде избрана и Борислава Христова, но тя не попадна сред 36-е имена и ще може да влезе или след проби, или следващата година в WNBA. 

 

Николай Тенев коментира темата в социалните мрежи, като позволи мнението му да се сподели и с читателите на BGbasket.com: "По мое мнение Борислава извади голям късмет, че не бе избрана в тазгодишното издание на WNBA драфта. WNBA, както и NBA са много престижни, но в никакъв случай не са най-доброто място за начало на професионална кариера. Мисля, че тези наши баскетболистки, които минаха през тази "мелачка", ще се съгласят с мен."

 

"Колежанският баскетбол е много различен от професионалния. Докато в колежа играчите до голяма степен са подчинени на отборната идея, то в професионалният баскетбол нещата се определят от други фактори. Сега за Борислава е много важно агентът ѝ, да ѝ намери точното място и верния треньор, за да може да направи наистина добър профи дебюдт. Ако с агента си успеят да направят това, то "връщането" ѝ в WNBA освен, че ще бъде скоро, ще бъде и много атрактивно за самата нея, защото тогава тя ще избира и ще определя условията. Ето защо аз съм доволен от тази развръзка и вярвам, че звездата й предстои да блесне още по-силно... Пожелавам й го!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова, WNBA
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи