Момичето от корицата Лиз Кембидж смята, че е прекарала коронавирус


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(Снимка: elle.com.au)

23-04-2020 11:12 | BGbasket.com

Една от най-големите звезди на женския баскетбол Лиз Кембидж се завърна в Австралия, където очаква новини за сезона в WNBA.


В родината си, центърът използва свободното време, за да позира за корицата на популярното списание Elle.


"Последните няколко месеца не бяха лесни за Лиз Кембидж. Първо, тя трябваше да се бори с мистериозна болест по време на сезона в китайската лига, където игра през декември. Болест, за която тя е убедена, че е било коронавирус. След това близкият ѝ приятел и ментор Коби Брайънт почина. А сега трябва да преглътне отлагането на Олимпийските игри, където се надяваше да вземе медал от по-благороден метал, след броза през 2012-а," разказва историята в списанието.


"Кембидж е на върха на кариерата си, на билбордове в цяла Америка благодарение на договора си с Адидас, епичният ѝ джъмпшот ѝ спечели включване в песен от Дрейк. Но за 28 години, Лиз е поела своята порция удари. `Когато си 2.03 метра на 16 години, не е лесно. Тормозеха ме много, докато растях. Но за мен това не е тъжна история. Тя ме определи и ме направи толкова силна.`"


"Най-голямата битка в живота на Лиз е с психическото здраве. След като през август 2019 пропусна мач за своя Лас Вегас Ейсес, тя обясни: `Борих се с много психически проблеми - първо тревожност, после депресия, отключена от тазитревожност - почти през половината си живот съм с такива колебания... Тези проблеми влияеха негативно и върху способността ми да си върша работата. Не можех просто да пропусна мачове и да не кажа нищо. Признанието за мен бе като терапия,` разказва тя. Откровеността е един от механизмите за справяне в средата, която я подлага на огромно напрежение - професионалният спорт. `Лесно е да забравиш да проверяваш как си. Затова сега спирам и го правя,` завършва Кембидж."

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: коронавирус, COVID-19
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи