Отменят Олимпийските игри в Токио, ако пандемията не бъде овладяна


Отменят Олимпийските игри в Токио, ако пандемията не бъде овладяна
28-04-2020 19:23 | BGbasket.com

Отложените Олимпийски игри 2020 в Токио ще бъдат отменени, ако пандемията от коронавирус не бъде поставена под контрол до следващата година, съобщи председателят на Организационния комитет, цитиран от "Дейли телеграф".

 

Пандемията принуди домакините и Международния олимпийски комитет (МОК) да отложат игрите за следващата година, които сега са планирани да започнат на 23 юли 2021 г., но председателят на Организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори заяви, че не е възможно повторно отлагане.

 

В интервю за японския всекидневник Nikkan Sports Мори заяви категорично, ако пандемията представлява заплаха и през 2021 г., Олимпийските игри не могат да бъдат отлагани за 2022 г.

 

"В този случай се отменят", поясни Мори и добави, че ако пандемията бъде овладяна, "ние ще проведем Олимпиадата на мира през следващото лято".

 

"Човечеството залага на това", изтъкна той.

 

Председателят на Японската медицинска асоциация предупреди, че ще бъде "много трудно" да се проведе Олимпиадата през следващата година, ако не бъде създадена ваксина. 

 

"Не бих казал, че те не трябва да се провеждат, но ще бъде много трудно", коментира Йошитаке Йококура.

 

Отлагането на игрите вече струват на Япония 2,7 милиарда долара. Премиерът Шинзо Абе открито заяви, че няма договорка с МОК само домакините да покрият допълнителните разходи. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Токио 2020
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи