С нова заповед, баскетболът за подрастващи остава забранен


С нова заповед, баскетболът за подрастващи остава забранен
15-05-2020 19:02 | Мария Мицова

Баскетбол няма да може да се практикува дори и на открито от деца и ученици.

 

Поредната противоречива заповед на министъра за здравеопазването Кирил Ананиев дойде в четвъртък, а екипът на BGbasket.com се свърза с БФ Баскетбол, за да потвърди.

 

Във федерацията не са получили изрично нареждане от Министерството на спорта, но ще спазят заповедта на министър Ананиев, която важи за всички.

 

Според т. 3 от заповед N РД-01-263/14.05.2020 г. на министъра за здравеопазването Кирил Ананиев се "преустановяват всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им дейност“.

 

Заповед N РД-01-263/14.05.2020 г. - ВИЖТЕ ТУК

 

Според едно от тълкуванията, и до момента всъщност не е било разрешено събирането на децата за спортни занимания, а само на аматьори, на групи до 12 души, като подрастващите не спадат към група аматьори.

 

Спортуването на групи аматьори до 12 души остава позволено, без състезателен характер, без публика и на открити места.

 

Спортните зали остават затворени, но не и фитнес залите, които от 18 май ще могат да функционират с до 10 души в група и разстояние от 4 метра между тях.

 

Новата заповед от днес можете да видите тук

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи