Петко Маринов: Никога в баскетболните среди не е имало такава омраза и неколегиалност


Петко Маринов: Никога в баскетболните среди не е имало такава омраза и неколегиалност
(сн. LAP.bg, архив)
17-05-2020 19:00 | Тема: Спорт

Легендата на българския баскетбол Петко Маринов е с положителна нагласа за промяна на броя чужденци в отборите от НБЛ. Маринов коментира пред "Тема Спорт" и представянето на своя тим Академик.

 

"Това означава, че българските играчи имат бъдеще, но трябва да им се гласува доверие. Ние само с наши момчета завършихме пети, като имаме двама в основния състав на националния ни отбор, още трима в разширения. Лъчко (Димитров) спечели наградата за най-добър до 21 години, която вие инициирате. Затова смятам, че сега е моментът да се намали броят на чужденците в България, с най-много трима в състав. С петима американци се радваме на Балканската лига, това ли е целта? При всички положения, с това ниво на Балканската лига, за мен даже е обидно", сподели бившият старши треньор на "студентите" и настоящ консултант на тима.

 

"Едва излизаме от първите групи на евротурнирите, а вземаме американци, вместо българите да играят... Не го казвам, за да приличам на други хора, но в този наш проект израснаха качествени играчи. Имаме хубави момчета, те трябва да играят, но и да се държат за гушите. Не може да им се позволи да летят във въздуха, защото сърбите имат хубава приказка - "кой на високо лети, ниско пада". Да си ги държим с ред и дисциплина и много работа. Иначе лъжем себе си с тези американци, а всъщност сме на дъното. Важно е да има чужденци, но да са 2-3-ма и качествени. Тази година Левски Лукойл имаха качествени чужденци, миналата - Балкан, но това се случва рядко", добави той.

 

Маринов засегна темата и за нападките между отборите и различията в мненията им.

 

"Първо искам да ти кажа, че аз съм от 62-ра година в баскетбола, 63-та спечелих първия си медал. Никога в баскетболните среди не е имало такава омраза и такава неколегиалност. За голямо съжаление, аз трябва да го кажа това. Много грозна картина. Когато сме по-слаби, ставаме комплексари. Много ми се иска след пандемията да започнем на чисто, с нов манталитет. Трябва много неща да променим. Не може малка държавка като нас, на която много ни се отдава спортът, да си рушим всичко сами", обясни легендарната фигура.

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини