Видин се радва на нова зала-бижу


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(Сн: facebook.com/Vidabasket)

19-05-2020 17:06 | facebook.com/Vidabasket | BGbasket.com

Видин вече разполага с още една спортна зала, в която ще може да се провеждат състезания - тази в местната Природо-математическа гимназия.


Залата е изцяло нова, изградена по европейски проект, с климатична инсталация, скамейки за публика и с официални размери на баскетболното игрище.

 

Оборудвана е с електронно табло, скамейки за състезатели, съдийска стая, треньорски кабинет, закрита фитнес зала, съблекални, бани и тоалетни. На покрива има изграден тенис корт.

 

Също така залата има и две модерни външни игрища за баскетбол и волейбол, лекоатлетическа писта, тенис маси на открито и фитнес парк.

 

Спортна зала е едно училищно бижу за Видинската природо-математическа гимназия за провеждане обучение, тренировки и състезания. Предстоят разговори с БФБ за лицензиране на спортното съоръжение. Също така, след разхлабване на мерките около пандемията, се планира официално откриване.

 

За информация на баскетболната общественост възпитаници на Математическа гимназия - Видин са Коста Илиев, Емил Бояджийски, Людмил Радулов и много баскетболисти преминали през видинската баскетболна школа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи