Куриозна случка развесели Нидерландия


Куриозна случка развесели Нидерландия
(Сн: Veenstra Media)
26-05-2020 18:02 | BGbasket.com

Забавен куриоз привлече вниманието на холандските медии през уикенда.

 

Пожарната в Драхтен, в централната част на Нидерландия, бе привикана по спешност, след като тийнейджърка се заклещи в баскетболен кош.

 

Реакцията на властите бе навременна и двамата пожарникари извадиха девойчето от ринга бързо и тя се размина само с уплаха.

 

Макар че не призна защо се е покачила там, младата дама вероятно е опитвала да си направи ефектни фотоси за социалните мрежи.

 

Драхтен е популярен с това, че по улиците на холандския град отдавна няма никакви пътни знаци. В града все действат само два светофара, но скоро и те ще бъдат демонтирани. Пешеходците и автомобилистите съжителстват без проблеми. Пътните инциденти са намалели, а придвижването с кола става по-бързо.

 

Общински служители в Драхтен твърдят, че наличието на пътни знаци затормозява шофьорите, които според психолози "и без това не спазват поне 70 на сто от тях". Водачите на автомобили трудно приемали ограниченията, налагани от пътните знаци, както и свързана с тях невъзможност да действат според обстановката.

 

Според досегашните наблюдения, водачите на автомобили започнали да реагират като "обикновени хора, да са много по-внимателни към пешеходците по улиците и много по-цивилизовани в отношенията на пътя помежду си".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи