Последното интервю на Цено Ценов е за Студио СПРИНТ


01-06-2020 15:05 | BGbasket.com

На 80 години почина шефът на европейската борба Цено Ценов.

 

Ценов е роден на 9 септември 1939 година в село Марково, Пловдивско. Завършва СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Българска филология и история". Той бе голям приятел на списание „Спринт“.

 

Последното интервю на Ценов се оказа именно за BGsprint и нашето YouTube предаване Студио СПРИНТ - през декември 2019-а Николай Кръстев разговаря с Цено Ценов. "Спортът е кауза и се отразява върху развитието на нацията. Не бих нарекъл годината особено успешна за българския спорт. Има резултати, но това е едната страна. Въпросът е доколко нашият спорт върви в правилен път. Проблемът с развитието на детско-юношеския спорт трябва да излезе на предна линия. Идеята на СПРИНТ да издава приложение БЪДЕЩЕ за детско-юношеския спорт с всеки брой на списанието е безценна", коментира Ценов тогава.

 

Целият му живот бе отдаден на борбата. Първо работи като секретар на федерацията, а след това две години е неин председател.

 

Член е на бюрото на световната федерация по борба и пет мандата упралява европейската централа. Той бе и съветник на спортния министър Красен Кралев.

 

Цено Ценов е баща на колежката ни Диляна Ценова.

 

BGsprint.com  изразява дълбоките си съболезнования на семейството, приятелите и колегите на един от най-известните спортни деятели на България.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи