Бивш играч на Рилски спортист в Топ 3 по борби в историята на ФИБА Къп


Бивш играч на Рилски спортист в Топ 3 по борби в историята на ФИБА Къп
(сн. FIBA Europe Cup)
14-06-2020 19:07 | BGbasket.com

Бившият играч на Рилски спортист Еван Бройнсма е сред най-добрите борци в историята на ФИБА Къп. Американецът е трети по този показател, като има общо 242 овладени борби до момента.

 

След Рилски спортист Бройнсма премина в Донар (Нидерландия), след което игра за Фалко (Унгария) и Меди Байройт (Германия).

 

„Още един играч, преминал през различни клубове в цяла Европа. Бройнсма винаги е бил стабилен борец в своя отбор. Американецът имаше най-силните си сезони от гледна точка на статистиката в Рилски спортист и в Донар със средно по над 7 борби на мач през годините“, отбелязват от ФИБА.

 

Лидер в класацията е Мишел Диуф от Бакен Беърс с 380 борби. Втората позиция е за баскетболиста на Алба Фехервар Петер Лорант с 247. Унгарецът е познат и на българските фенове, тъй като през сезон 2018/2019 игра и срещу трите родни представители във ФИБА Къп – Балкан, Рилски спортист и Левски Лукойл.

 

Топ 5 допълват още Дарко Юкич (Бакен Беърс) с 241 борби и Томас Кунис (Донар) с 239.

 

На седмата позиция пък е друг баскетболист, състезавал се в българското първенство, но за Лукойл Академк - Желко Шакич, който е с 225 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи