Квалификациите на националните отбори остават за ноември


Квалификациите на националните отбори остават за ноември
(сн. basketball.bg)
16-06-2020 16:55 | basketball.bg

Квалификациите на мъжете и жените остават през ноември. Това обяви Бордът на ФИБА Европа, част от който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

 

Европейската централа реши да запази датите за квалификационните прозорци за Евробаскет и те да се проведат по план, дори ако се наложи това да стане без публика.

 

Ръководителите на европейския баскетбол се споразумяха всяка страна домакин да проведе квалификациите според действащите в страната разпоредби, свързани с епидемията на Covid-19.

 

Ако провеждането на мачове в дадена страна е забранено, женските мачове ще бъдат преместени за един двоен прозорец през 2021 г. Той ще започне на 31 януари и ще приключи на 14 февруари.

 

При най-неблагоприятното стечение на обстоятелствата и невъзможност да се играят срещи през ноември, за мъжете е предвиден допълнителен квалификационен прозорец през юни – между предолимпийските турнири за Токио и началото на Игрите в японската столица.

 

След разглеждането на няколко опции за продължаване на Европейските клубни турнири, ФИБА Европа реши те да бъдат прекратени. Така през сезон 2019/2020 г. няма да бъдат излъчени шампиони във FIBA Europe Cup, EuroLeague Women и EuroCup Women.

 

Новият сезон в клубните надпревари ще започне през септември/октомври.

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини