Какво се случва, ако бягаш сутрин в продължение на месец


Какво се случва, ако бягаш сутрин в продължение на месец
21-06-2020 13:42 | cash.bg | BGbasket.com

„Сутрешният джогинг прави всеки ден добър. Защото нищо по-лошо не може да ти се случи след това."

Руският блогър Яна Золотова била убедена в тази сентенция, когато решила да си направи експеримент - как ще се промени, ако бяга всеки ден в продължение на месец. За много хора, въпреки навлизането на здравословния начин на живот като модерен в обществото, джогингът остава мъчение.

Защо хората, които тичат, се измъчват сутрин?

Преди Яна била скептична към хората, които тичали всяка сутрин. Тя си представяла един мъж, който върти обиколки на стадиона всяка сутрин. Дори сравнявала тичащите със секта, защото доброволно измъчват тялото си рано-рано през деня. Все пак тя решила да провери дали би могла да понесе нещо подобно. Заедно с тичането влиза и режим, тъй като на теория умората се натрупва след сутрешното тичане и така те кара да си лягаш по-рано и да ставаш по-рано.

Яна стартирала спокойно - първите дни в 10 сутринта и с 20-тина минути джогинг. Нормално за новобранец. След няколки дни времето се качило до 40 минути, а след това и до 5 километра.

Не след дълго толкова ѝ допадало, че започнала да се включва в „сектата на бягащите".

 



Помогнала и една пречка - първо стартирала тичането на стадиона, но там трениращите футболисти я принудили да се премести в парка... За късмет там Яна открила истинското удоволствие - не вечно повтарящ се пейзаж на стадиона, а зеленина и постоянно променяща се природа в парка.

С тичането си отишъл гладът ѝ за сладко - заменил се със сирене вместо тортички и сладкиши.

Вместо „нищо по-лошо не може да ти се случи след това" - Яна очаквала всяка сутрин с нетърпение.

Освен останалите предимства, Яна свалила 2 килограма за 10 дни, кожата ѝ станала по-здрава, постоянното усещане за умора изчезнало.

Сега от 8 до 10 часа тя вече е тичала, изкъпала се е, закусила и доволно стартирала работа. Преди в 10 тепърва се будела, кисела и с нежелание.

Така за 30 дни Яна се увлякла дотолкова по джогинга, че вече е решила да се готви за полумаратон...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи