Алекс Гаврилович отново в Ботевград: Дойдох тук, защото обичам това място


Алекс Гаврилович отново в Ботевград: Дойдох тук, защото обичам това място
(сн. balkan-basket.com)
21-06-2020 11:02 | balkan-basket.com

Играчът от шампионския отбор на Балкан Алекс Гаврилович се върна в Ботевград, за да прекара известно време тук в подготовка за новия сезон. Той сподели, че това е едно от най-хубавите места в кариерата му и затова е решил да го посети. "Гаро", както го наричат феновете ,ще остане в Ботевград близо две седмици, през които ще тренира в "Арена Ботевград".

 

В събота следобед 28-годишният французин бе изключително щастлив да влезе отново в залата, където спечели шампионската титла на България година по-рано и сподели, че ще направи всичко възможно, за да се види с феновете на Балкан, докато е в България. В интервю за клубния сайт на "зелените", Алекс сподели впечатленията си за изминалия сезон, когато носеше екипа на Цмоки Минск, както и какви са плановете му за следващия. 

 

- Алекс, Добре дошъл в Ботевград! Какво те доведе отново тук? 

- Дойдох тук, защото обичам това място. То наистина ми връща едни невероятни спомени. Искам да тренирам няколко седмици тук и да видя всички фенове на Балкан и мои приятели. Надявам се да видя възможно най-много хора, докато съм тук и също да си почина. Отседнах в Правец, което е едно перфектно място да прекараш ваканцията си.

 

- Успя ли да видиш вече някои съотборници или фенове?

- Все още не, само треньорът Пецо Златанович и вас, но пристигнах в петък вечерта и в събота бях за първи път в Ботевград. Много съм щастлив. Имам почти седмица и половина, за да планирам срещи с феновете и всички хора от клуба. Ще подредя графика си и ще се опитам да видя всички, които са в Ботевград. Обещавам.

 

- Какви бяха емоциите ти, когато кацна на летище София?

- Бях наистина много щастлив. Резервирах полета си преди седмица и през цялото време много се вълнувах. Приятно беше да отида и до София, но най-хубавото чувство беше, когато пътувах към Ботевград, минах през мястото, в което живеех миналата година и влязох в залата. Невероятно чувство. Много съм щастлив, че съм отново тук. 

 

- Колко време ще си тук?

- До 1 юли. 

 

- Как премина сезонът за теб преди ситуацията с коронавируса?

- Беше страхотен сезон. Минск е много хубав град и отбор, чувствах се отлично. Имах възможност да играя във ВТБ Лигата, която е едно от най-добрите първенства в света. Много съм щастлив, че имах добър сезон в Беларус. За мен беше наистина много вълнуващо да имам възможността да играя срещу отбори като Химки и ЦСКА Москва. Наистина невероятен опит за мен. 

 

- Как приключи първенството?

- Приключихме, както всички в началото на март, без шампион както във ВТБ Лигата, така и в Беларус също. 

 

- Имаш ли вече предложения за следващия сезон?

- Всъщност преди два дни подписах с Нижни Новгород, така че ще имам възможност да срещна отново тези страхотни отбори, които споменах. Наистина вече нямам търпение за следващия сезон и съм много щастлив, че ще играя за Нижни. Моято цел беше да играя в Русия. Миналият сезон играх във ВТБ Лигата, но в Беларус, беше невероятно, но една от дългосрочните ми цели беше един ден да играя в Русия. Радвам се, че ще имам шанс да го направя още тази година, а сега дойдох в Ботевград, за да се подготвя за следващия сезон.

 

Алекс Гаврилович: В Ботевград прекарах най-добрия период от живота си

 

- Разговаря ли вече с Брендън Браун, който бе част от Нижни Новгород миналия сезон?

- Да, разбира се, чухме се, той ми каза, че отборът ще ми хареса и това е много добро място и отбор, в който мога да бъда. Съжалявам, че той напусна, щеше да бъде страхотно да играем отново заедно и още повече, ако и треньорът Видич беше там. Той заслужава да има отбор възможно най-бързо. Мога да кажа, че това е най-добрият треньор, който съм имал. Бих искал да беше там, но също така се надявам и той да си намери добър отбор за него, в който ще се чувства добре.

 

- Как се справи със ситуацията с COVID-19 и каква беше обстановката в Беларус?

- Беларус беше единствената страна, в която нямаше истинска изолация. Хората живееха нормално, не знаех точната ситуация там, защото нямаше много информация за действителния брой на зарезени. Всичко изглеждаше нормално. Имахме тренировки, за някои това беше страшно. За мен също, но се радвам, че хората изглеждаха добре там. През април се върнах във Франция. Не беше толкова лесно да нямаш достъп до зали и да не можеш да тренираш, но трябваше да приемем ситуацията и да правим това, което трябва.

 

- Какво си пожелаваш за следващия сезон?

- Надявам се, че ще започне възможно най-бързо и навреме. Надявам се, че всичко ще е наред и ще имаме възможност да завършим сезонът, както винаги досега. Пожелавам си пандемията наистина да приключи. 

 

След като Алекс Гаврилович татуира на ръката си името на Балкан след спечелване на титлата, днес той показа и новата му придобивка, а тя съдържа всички места, на които е живял и играл. Сред тях е отново и заемащия огромно място в сърцето му - Ботевград.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи