Хаджисотиров: Започваме в средата на август, Павлин, Деян и Алекс взеха правилно решение


Хаджисотиров: Започваме в средата на август, Павлин, Деян и Алекс взеха правилно решение
(сн. botevgrad.com)
26-06-2020 18:04 | Мария Мицова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира селекцията на тима, която за момента върви с отлични темпове.

 

Рилецо привлече трима български състезатели от поколението 93-94 - Павлин Иванов, Деян Карамфилов и Алекс Симеонов.

 

"За всички отбори след тази ситуация с COVID-19 със сигурност е имало доста неяснота и въпросителни и аз се радвам, че при нас доста от тези въпросителни се изчистиха и имаме условията и предпоставките да работим върху селекцията на отбора. Не е тайна, то се вижда, че приоритет е в нашите възможности да направим едно ядро от български играчи. Смятам, че стъпка по стъпка се получават нещата. Основна част и от българите от миналия сезон остават също," коментира Хаджисотиров за BGbasket.com.


"Няма как да сме солиден отбор с претенции и да се мине без чужденци на някои позиции. Там, където няма качествени български състезатели, ще търсим чужденци, които да изнасят голяма част от тежестта и да правят разлика. Надявам се да имаме и късмет, защото понякога е въпрос на късмет да уцелиш точните попълнения."


"Радвам се, че подписахме с Павлин, Деян и Алекс, трима от най-добрите и талантливи български играчи, които навлизат в момента в най-силните си години. Вярвам, че това е правилното решение и за тях, и за нас. Селекцията не е приключена и от българска страна, всичко зависи от позициите, на които имаме нужда от играчи."


"Всяка година имаме високи амбиции, но първо трябва да се завърши селекцията, за да се коментира конкретно. Имаме желание да участваме и в международни турнири, но има прекалено много неясноти, които да се изчистят. Но имаме желанието да участваме."


"Смятаме да започнем средата на август. След такава дълга пауза е важно да има много добра подготовка, защото играчите са излезли от ритъм, различно е от това да се готвят индивидуално. Смятам, че със започването на сезона през октомври това ще е достатъчно време за подготовка."

 

По въпроса за делото на Дерек Райт срещу Рилски, той допълни: "Това е случай между нашия клуб и състезателя, отношенията не са нещо интересно, което трябва да се коментира публично. Това не е и новина за клуба, само за обществеността."

 

 

 


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Рилски спортист
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини