Нов шампион в регион Запад на ББЛ


Нов шампион в регион Запад на ББЛ
29-06-2020 15:23 | BGbasket.com

Късно снощи завърши пръвенството на Българска Баскетболна Лига в регион Запад. В зрелищен финал, в почти пълна зала Триадица, отборът на Фаб файв успя да стопи голям точков дефицит и завоюва титлата в регион Запад за сезон 2019/2020. Това се случи по изключително драматичен начин за радост на всички фенове в залата и пред екраните.

 

Смятаният за фаворит във финала, отбор на Спортни таланти беше надигран в последните минути на срещата от Фаб файв, които печелят титлата още през първия сезон като участници в ББЛ.

 

Срещата стартира много уверено за Спортни таланти, които поеха ролята на фаворит и започнаха да определят темпото в мача. В началните минути контролираха случващото се на терена, като водени от Майкъл Харт и Димитър Търпанов дръпнаха със 7 точки през първата част.

 

През втората част разликата достигна до 15 точки, но съставът на Фаб файв се събуди и след серия добри отигравания на Георги Кръстев и Мартин Горунов, съумя да свали разликата до 5 точки на полувремето. 

 

След почивката Талантите отново поеха диригентската палка и  уверено контролираха темпото, като в резултат на това разликата отново стана двуцифрена.  

 

Последната четвърт започна с кош на Димитър Търпанов за разлика от 15 точки, което даде увереност и спокойствие за Талантите.

 

Ключовият момент в срещата дойде при оставащи 9 минути до края, когато един от основните състезатели на Фаб файв – Камен Атанасов, излзе за 5 лични нарушения. Това гарнирано със стабилната разлика от 15 точки даде спокойствие на Спортни таланти, което пък беше тласък и мотивация на Фаб файв, които не се отказаха, а вдигнаха оборотите още повече. Това доведе до резултат и разликата започна да се топи.

 

След силни отигравания на Георги Кръстев и Александър Милър разликата беше стопена. Обратът стана факт след включване на Мартин Сечков, който след 6 пропуснати опита от зоната за 3 точки и много нисък процент на стрелба, 3:35 минути преди края на финала, вкара тройка, с която Фаб файв поведоха с 4 точки - 65:69. Тази преднина беше достатъчна за Фаб файв, които спряха всички опити на Спортни таланти за обрат.

 

Финалната сирена дойде при резултат 70:75 и титла за Фаб файв.

 

 

Основен двигател и над всички за победителите бе Георги Кръстев, който за пореден път беше на ниво като се отчете с 24 точки и 10 борби. Силно играха и Мартин Горунов завършил с дабъл дабъл от 11 точки и 13 борби и Александър Милър отбелязал 16 точки. 

 

За загубилите 18 точки и 9 борби завърши Майкъл Харт, а Димитър Търпанов отбеляза 17 точки.

 

За най-полезен състезател във финалите бе избран Георги Кръстев от Фаб Файв, който завърши финалите със средни резултати от 22.7 точки, 9.3 добри и 1.7 асистенции на мач.

 

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

 

ФОТОГАЛЕРИЯ, ВИДЕО

 

На трето място за сезон 2019/2020 в регион Запад на Българска Баскетболна Лига, за поредна година завърши отборът на Брикс.

 

Призьорите бяха наградени от президента на Българска Федерация по Баскетбол господин Георги Глушков и спортния мениджър на БФБ господин Виктор Кирков. 

 

Фаб файв и Спортни таланти се класират за Националните финали на Българска Баскетболна Лига, които ще се състоят на 10, 11 и 12 юли, в спортната зала в град Перущица.

 

Жребият за Националните финали ще бъде изтеглен на 01.07, от 20:30 часа, пряко в предаването Двоен Дрибъл по Баскетбол ТВ!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи