Два отбора от България в плановете на Балканската лига за новия сезон


Два отбора от България в плановете на Балканската лига за новия сезон
04-07-2020 18:15 | BGbasket.com

Два отбора от България ще участват в Балканската лига през новия сезон. Поне такива са плановете на ръководството на надпреварата, което вече съсредоточи усилията си върху подготовката на предстоящия шампионат.

 

Освен от страната ни, идеята е да има и по два тима от Албания, Косово, Черна гора и Северна Македония, като е възможно да бъде включена и друга държава от региона.

 

От лигата планират да създадат такава програма, в която да има достатъчен брой мачове, но без много пътувания с оглед на финансовите затруднения на някои клубове заради кризата с коронавируса.

 

Ако епидемичната обстановка позволява, новият сезон е планиран да започне през октомври. Както е известно, заради пандемията, изминалият шампионат бе преждевременно прекратен без излъчването на шампион и медалисти. Лидер в класирането бе Академик Пловдив, който бе и единственият български представител в турнира през сезона.

 

Документите за регистрация ще бъдат изпратени на клубовете през юли, като основните условия за участие остават непроменени – отборите да играят във вътрешните си първенства и да имат разрешение от местната федерация.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи