Два отбора от България в плановете на Балканската лига за новия сезон


Два отбора от България в плановете на Балканската лига за новия сезон
04-07-2020 18:15 | BGbasket.com

Два отбора от България ще участват в Балканската лига през новия сезон. Поне такива са плановете на ръководството на надпреварата, което вече съсредоточи усилията си върху подготовката на предстоящия шампионат.

 

Освен от страната ни, идеята е да има и по два тима от Албания, Косово, Черна гора и Северна Македония, като е възможно да бъде включена и друга държава от региона.

 

От лигата планират да създадат такава програма, в която да има достатъчен брой мачове, но без много пътувания с оглед на финансовите затруднения на някои клубове заради кризата с коронавируса.

 

Ако епидемичната обстановка позволява, новият сезон е планиран да започне през октомври. Както е известно, заради пандемията, изминалият шампионат бе преждевременно прекратен без излъчването на шампион и медалисти. Лидер в класирането бе Академик Пловдив, който бе и единственият български представител в турнира през сезона.

 

Документите за регистрация ще бъдат изпратени на клубовете през юли, като основните условия за участие остават непроменени – отборите да играят във вътрешните си първенства и да имат разрешение от местната федерация.

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Балканска лига
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини