Бавни и яростни отново е шампион в регион Център на ББЛ


Бавни и яростни отново е шампион в регион Център на ББЛ
(Сн: ББЛ)
07-07-2020 09:15 | BGbasket.com

Отборът на Бавни и яростни от Плевен триумфира в големия финал в регион Център на ББЛ след успех с 99:73 над първия отбор на Чардафон Габрово. 

 

С разумна игра и много комбинации, Бавни и яростни пое контрола на срещата още в самото начало. Още в първата четвъртина тимът от Плевен натрупа солидна преднина, която до края на срещата единствено нарастваше.

 

Играчите на Бавни и яростни останаха концентрирани през целия мач и дори за момент не дадоха шанс на Чардафон да се доближи в резултата.

 

Разликата в двубоя се дължеше на доминацията на Бавни и яростни в борбата под коша, където Венци Георгиев овладяваше почти всяка отскочила от таблото топка.

 

Чардафон не успя да намери решение, с което да спре Венци Георгиев и Денислав Трифонов, които бяха перфектни в нападение и донесоха златните медали на Бавни и яростни с 99:73.

 

Най-добри за победителите бяха Венци Георгиев с 19 борби и 14 точки и Денислав Трифонов с 35 точки.

 

За Чардафон единствено Антонио Станков бе на ниво с 31 точки. 

 

Статистика от мача можете да намерите ТУК

 

Видео от мача:

 

Бавни и яростни и Чардафон се класират за Националните финали Перущица 2020 през следващия уикенд, където ще срещнат съответно Ямбол и Хебър.

 

Повече информация за Националните финали Перущица 2020 може да откриете ТУК

 

Пред пълната зала, преди големия финал, за бронзовите медали в регион Център един срещу друг се изправиха младите лъвчета на Чардафон Кидс от Габрово и Баш Мечките от Велико Търново.

 

В първото си участие в надпреварата Чардафон Кидс взе медали, като се наложи със 73:70.

 

Двата отбора предложиха страхотен спектакъл и много интересен баскетбол. Мачът започна равностойно с постоянни смени на водачеството, а в края на първата част Чардафон се оттегли с лека преднина при 15:14. Втората част не премина по-различно – отново точка за точка, като двата отбора демонстрираха много желание и сериозна битка, а почивката ги посрещна при резултат 27:25.

 

Второто полувреме стартира с агресивна преса от състава на Чардафон Кидс довела до серия грешки на Баш мечките, с което габровци се откъснаха напред със 7 точки, но Найден Найденов от Баш Мечките успя да обърне резултата като отбеляза три поредни тройки за 46:48 в края на третата част. 

 

Четвъртата част отново премина на приливи и отливи за двата отбора, но ключовият момент настъпи при 68:70 и 30 секунди до края, когато открадната топка от състезател на Чардафон Кидс, даде възможност за лесни две точки и 70:70. Тогава безумен неспортменски фаул на Найденов от Баш мечките даде победата и бронзовите медали на Чардафон Кидс при първото им участие в първенството на ББЛ, в регион Център. Краен резултат - 73:70.

 

Най-резултатен за победителите стана Димитър Тодоров със страхотен дабъл-дабъл от 27 точки и 16 борби.

 

За Баш мечките Найден Найденов отбеляза 24 точки. 

 

Статистика от двубоя

 

Видео:

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи