Станимир Маринов: Балкан има най-добрите условия за работа, изборът ми беше лесен


Станимир Маринов: Балкан има най-добрите условия за работа, изборът ми беше лесен
(сн. FIBA.basketball)
24-07-2020 19:20 | Тема спорт

Станимир Маринов отново е част от Балкан. 28-годишният гард бе обявен официално като ново попълнение на шампионите. Националът се завръща при зелените след 3 години пауза. За последно юношата на Доростол игра за Берое. Той ще облече екипа с №23, като е очакван в Ботевград следващата седмица. Ето какво каза Станимир за Балкан и изкараната инфекция от коронавирус.

- Нека започнем оттам - защо реши да се върнеш в Балкан?


- Имах оферти от чужбина, но след всичко, което ми се струпа - вирусът и контузията в гърба, реших да остана в България, да направя една година на връщане в пика си. Така го виждам аз.


- На връщане или настрани?


- Времето ще покаже. Избрах Балкан, защото те бяха първият отбор, който ме потърси. Показаха голямо желание да съм в техните редици, а и в последните години ми прави впечатление, че там се работи в добра посока. Разполагат с може би най-добрата база, най-добрите условия за работа в България. Изборът ми беше лесен.


- Доколкото знам, си имал разговори с Левски Лукойл и Берое. Какво стана там?

 

- От Левски Лукойл имах запитване, но нищо официално. От Берое бяха малко по-сериозни, защото се срещнах с Любо Минчев и разговаряхме, но изразих нежеланието си да остана в Стара Загора. Предпочетох да отида в Балкан.


- Предстои атака на групите на Шампионската лига. Какви са твоите очаквания?


- Твърде рано е да се говори. Първо, не познавам още собствения си отбор, за да изразя мнение. Второ - според мен е много трудно за българските отбори да направят пробив в този турнир, защото няма леки съперници в квалификациите. За да пробие български отбор в Шампионската лига, трябва изключително голям бюджет и изключително много работа. Аз съм убеден, че работата ще я свършим за необходимото време, но не знам дали ще е достатъчно, за да елиминираме дори Цмоки Минск. Сигурен съм, че ще се борим, но какъв ще е резултатът, не мога да кажа.


- Как ти се струва вътрешната конкуренция? Засега от водещите отбори само от Рилски спортист показват активност на трансферния пазар...


- Това че само те и Балкан обявяват трансферите си, нищо не означава. Не забравяйте каква е стойността на Левски Лукойл за българския баскетбол. Дори да не обявяват целите си, съм сигурен, че ще сглобят много добър отбор. Според мен имат най-доброто ядро от български играчи, така че с две-три чуждестранни попълнения ще бъдат много солиден отбор. В Берое политиката на Любо Минчев е да не обявява новите си попълнения до последния момент, така че при тях нищо не може да се каже.


- Ти как се чувстваш след заразата с коронавируса?


- Добре се чувствам. Преди точно седмица ме пуснаха от болницата, след като дадох отрицателна проба и сега ми предстоят още седем дни домашна карантина.


- Как изкара вируса? Имаше ли уплаха на фона на всичко, което се говори за заболяването?


- Не се уплаших, но не го изкарах леко. Чувам от различни хора как го изкарват без симптоми, но при мен не беше така. Първоначалната ми диагноза бе пневмония, като ме вкараха в болница с отрицателен PCR тест. След 5 дни ми направиха втори, който вече беше положителен. А в продължение на този период имах постоянна температура от 38 градуса, проблеми с дълбокото вдишване, веднага се закашлях. Будувал съм по цели нощи, не можех да спя в началото, но след това се успокоих и когато физически се почувствах по-добре, нещата се нормализираха.


- Имаше ли допълнителен стрес, предвид че навсякъде в интернет и по телевизията те заливат с информация за вируса?

 

- В интерес на истината, се порових в интернет може би в първия ден, когато вдигнах температура. Тогава малко се паникьосах, но след това нещата не изглеждаха чак толкова зле и се успокоих бързо.


- Когато всичко това вече е зад гърба ти, как си?


- Да не бързаме да казваме, че е зад гърба ми, защото съм чувал, че има и последици от вируса. Надявам се, че в случая няма да има нищо при мен и ще мога да се върна към нормален тренировъчен процес. Дано наистина да е зад гърба ми.


- Ти самият призна, че си неглижирал ситуацията. Съжаляваш ли за това?


- Аз по принцип никога не съжалявам за нищо. Ако е трябвало да се случи - това е. Признавам, че не бях от най-предпазливите, така е. В продължение на цял месец тренирах във фитнеса, а през свободното си време ходих на два мача на Левски с ЦСКА и с Локо Пд, където мерките за безопасност не бяха на особено високо ниво.


- Какво си пожелаваш след това бурно лято?


- Здраве. Друго не искам. На мен, на близките ми и на почитателите на баскетбола. Надявам се и на един много сполучлив сезон с Балкан.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Станимир Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи