Георги Глушков: Надявам се да има възможност да започнем сезона с публика


Георги Глушков: Надявам се да има възможност да започнем сезона с публика
(сн. LAP.bg)
06-08-2020 12:11 | BGbasket.com

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се надява ситуацията с коронавируса да се нормализира и новият сезон да започне с фенове по трибуните. Той обаче все още не е категоричен дали това ще може да се случи.

 

„Мисля, че има такава възможност. Надявам се да е така. Някои мои колеги от западни държавни обаче са по-скептични. На този етап съм умерен оптимист“, заяви Глушков пред Канал 3.

 

Той обясни и че няма как федерацията да поема PCR тестове на отборите: „Когато говорим за клубен отбор, принципалът е клубът. Съвсем нормално е клубът да може да поеме такива разходи. Когато говорим за национални отбори, тогава федерацията поема нещата, защото ние сме гарант. Виждаме, че във футбола с толкова чести проби пак излизат положителни резултати. Ние имаме още два месеца до започването на първенството, дано бъдещето ни помогне, защото наистина ще бъде доста тежко“.

 

Глушков се надява клубовете да успеят да се справят, въпреки тежката икономическа и здравна ситуация. „Пожелавам си да има нормален сезон, отборите да имат горе долу финансова стабилност в условията на тази криза“, завърши той.

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Георги Глушков
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини