Безпогрешен Рилски спортист ще играе за титлата при момичетата U16


Безпогрешен Рилски спортист ще играе за титлата при момичетата U16
(сн. BGbasket.com)
01-08-2020 21:12 | BGbasket.com

Рилски спортист ще играе финал на държавното първенство за момичета U16, след като във втория полуфинал се наложи над Доростол с резултат 77:58. Така самоковки продължават да са без загуба в първенството, като утре ще опитат да завършат безпогрешно първенството и да вдигнат купата. Съперник ще им бъде домакинът Дунав Русе, който победи Черно море Одесос в другия полуфинал.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Рилски поведе още в началото и запази преднина до самия край на срещата. Постепенно през първото полувреме разликата се увеличи, за да достигне до 14 точки на почивката. Много силна трета част на силистренки обаче върна интригата в мача, след като те се доближиха само на пет точки от съперника. Стабилна игра и цели 28 точки на самоковки до края обаче не оставиха съмнение кой е по-силният отбор и съответно финалист. Решаващо тук обаче бе и изгонването на една от ключовите състезателки на Доростол - Деана Стояновска, която бе дисквалифицирана заради реплики към съдията, като това съвсем усложни задачата на отбора й.

 

Ивана Бонева записа 27 точки за победителките, 16 плюс 15 борби добави Деница Манолова, а с 11 точки, 8 асистенции и 6 борби регистрира Моника Борисова.

 

За Доростол Деана Стояновска отбеляза 31 точки, а 18 плюс 8 борби записа Зехра Салим.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ U16 - ДОРОСТОЛ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи