Димитър Димитров: Имаме един от най-добрите отбори в България, да не кажа и най-добрия


Димитър Димитров: Имаме един от най-добрите отбори в България, да не кажа и най-добрия
(сн. balkan-basket.com)
04-08-2020 11:00 | Мария Маринова

Капитанът на Балкан Димитър Димитров си постави високи цели със зеления екип и през този сезон. Тимът от Ботевград направи първа тренировка в „Арена Ботевград“ вчера, а баскетболистът сподели очакванията си за старта на новия шампионат.

 

“Връщам се в залата с добро настроение. Със сигурност нито един от нас не е очаквал толкова дълга пауза. Надявам се всички да сме живи и здрави, за да може и първенството да започне по нормален начин“, заяви Димитров.

 

„Видях се само с момчетата, които вече бяха в Ботевград от няколко седмици, но мисля, че отборът, който направихме тази година, е доста добър. Пак казвам, надявам се, всичко вече да е нормално. Мисля, че сме един от най-добрите отбори в България, да не кажа най-добрият“, добави баскетболистът.

 

За поредна година амбициите на всички в отбора са големи. „Целите ни са отново шампионска титла и Купата на България. В Шампионска лига единственият сигурен съперник засега е Цмоки Минск. Мисля, че имаме достатъчно време да се подготвим. Преди две години преодоляхме същия съперник. Мисля, че не е невъзможно и сега и имаме големи шансове да го направим“, смята националът.

 

Димитров разкри и как е прекарал времето без мачове и тренировки заради пандемията: „С дъщеря ми и жена ми не ми беше толкова скучно, но днес като дойдох в залата, си мислех, че много бърза мина тази пауза от почти пет месеца. Със сигурност не беше приятно, но и това мина до някаква степен. Надявам се да няма втора вълна и да продължим да живеем нормално.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ, Балкан, Димитър Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи