В Левице избрали Чернокожев измежду стотици, очакват го под карантина днес


В Левице избрали Чернокожев измежду стотици, очакват го под карантина днес
07-08-2020 13:04 | BGbasket.com

Цветомир Чернокожев ще се присъедини към новия си отбор Левице днес, но ще трябва да мине през петдневене карантинен период, преди да стартира тренировки с тима. България е в т.нар. червена зона за Словакия, затова прези отпътуването си Чернокожев си направи тест за COVID-19, а на място трябва да даде още един след 5 дни изолация.

 

Националът трябваше още в понеделник да пътува за Словакия, но рестрикциите отложиха плановете.


Генералният мениджър на Левице Ладислав Гарай разкри, че клубът е търсил млад, но вече с опит баскетболист под коша, и случайно са се натъкнали на Чернокожев, измежду стотици предложения. "Не сме мислели, че можем да вземем толкова млад играч на позицията, но след като видяхме няколко видеа, запознахме се с опита му и чухме добри думи за него от приятел в България, взехме решението," коментира шефът.

 

"Привлякохме играча с участието в Алпийско-адриатическата лига. Към него има интерес и от Испания, но това е огромен скок, затова за него е по-добре да се придвижва постепенно напред в нашите отлични условия. С играча се разбрахме бързо, чакахме повече при преговорите с клуба. Комуникацията не бе лесна, отне ни почти две седмици, но за щастие се договорихме. Междувременно обаче България влезе в червената зона, затова трябваше да искаме специално разрешение за него, за да се присъедини към отбора ни."

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини