Драматични обрати за БУБА и ЦСКА при момчетата U16, убедително начало за Черно море


09-08-2020 20:24 | BGbasket.com

БУБА Баскетбол и ЦСКА започнаха с трудни обрати участието си на финалите на Държавното първенство за момчета U16, на което Пловдив е домакин. Победа в първия ден на турнира постигна и Черно море Тича, но тя бе далеч по-убедителна, като това изведе "моряците" на първото място във временното класиране.

 

Тройка със сирената донесе драматичен успех на БУБА на старта на група Б, след късен обрат в края и 81:79 срещу Несебър.


Несебър игра силно и води в резултата от началото почти до самия край на двубоя, включително 7 точки със 7 минути до сирената. След това обаче БУБА направи страхотна серия от 11-0, с която не само обърна, но и поведе, с оставащи 3 минути.

 

Несебър не се отказа и изравни отново, като заключителните моменти бяха невероятно оспорвани и завързани, а съставът от морето реализира за 79:78 с пет секунди до края. БУБА обаче изигра отлично финалните мигове, Никола Кьолов остана сам на тройката и реализира почти със сирената, за да донесе успеха на своите.


По 15 точки за столичани реализираха Данаил Владовски и Стефан Гогев, 14 записа Владимир Маринов. За Несебър с 24 точки и 8 борби се отчете Ярослав Никонов, по 11 вкараха Георги Стоянов и Илиян Мартинов.

 

Един от лидерите на Изток Черно море взе успех със 79:54 над Рилски спортист.


След равностойни първи минути, в края на началната четвърт и старта на втората варненци натиснаха и с мощна серия взеха превес. Вторият период завърши 23:8 в полза на Черно море и аванс от 18 на почивката за тях. Разликата продължи да расте и след паузата. 

 

Мерт Адем реализира 19 за победата, Илия Митев добави 14, Ростислав Караиванов - 13 и 15 борби.


Христо Бъчков се отчете с 14 и 9 борби за Рилски. Борислав Борисов добави 16.

 

В столичното дерби ЦСКА изоставаше почти през цялото време, но обърна Славия в края за 61:56.

 

Първото полувреме на срещата бе много равностойно. Славия поведе с 14:9 след десет минути игра, а разликата през втория период така и не надхвърли 6 точки. И двата отбора правеха много пропуски, особено от тройката, което се отрази и на резултатността и на почивката „белите“ бяха напред с 26:22.

 

Ситуацията не се промени значително и след паузата. Две минути преди края на третата част ЦСКА стигна до ново равенство при 36:36, но преди последната част Славия отново водеше с 3 точки. В началото на решителния период „червените“ стигнаха до пълен обрат и поддържаха крехък аванс, докато съперникът им отново не изравни при 56:56 близо минута и половина преди сирената. Тройка на Александър Александров обаче отново изведе армейците напред, като този път те удържаха водачеството си до края.

 

Именно Александър Александров бе над всички за успеха с 24 точки и 13 борби. Владимир Нанкински същи направи дабъл-дабъл – 14 точки и 11 борби, а 12 точки добави Мартин Русев.

 

Михаил Гавазов се отчете със 17 точки и 10 откраднати топки за Славия, 12 точки и 12 борби има Виктор Митев, а Стоян Стоянов отбеляза 10 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НЕСЕБЪР U16 - БУБА БАСКЕТБОЛ U16

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ U16 - РИЛСКИ СПОРТИСТ U16

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ U16 - ЦСКА U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи