Майкъл Оджо преминал коронавирус преди смъртта си


Майкъл Оджо преминал коронавирус преди смъртта си
11-08-2020 14:04 | BGbasket.com

Президентът на Цървена звезда Небойша Чович съобщи, че починалият от сърдечен удар Майкъл Оджо е преболедувал коронавирус преди трагедията. Центърът подновил тренировки по-рано от препоръчаното.

 

27-годишният Оджо почина внезапно на тренировка на 7 август. Той се почувствал зле по време на бегови упражнения, а докато стигне до болницата, вече не показвал признаци за живот.

 

По думите на Чович, Оджо дал три отрицателни теста за COVID-19 при пристигането си в Сърбия през юни. Той бил диагностициран с пневмония на 6 юли, но отказал да влезе в болница. На 5 август пневмонията му вече била добре, но антителата в неговите изследвания показали, че е минал коронавирус.

 

Оджо казал на лекарите си, че бързо се изморява на тренировки, но въпреки това е провеждал такива на 31 юли, 1 и 4 август.

 

Президентът на Звезда отбелязва, че лекарите не препоръчват интензивни тренировки от три до шест седмици след пневмония. Коронавирусът и пневмонията вероятно са довели и до натоварване на сърцето и последвалата смърт.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи