Лилард продължава да лети нагоре, повтори Уилт Чембърлейн


12-08-2020 10:11 | BGbasket.com

Страхотен мач направиха Портланд и Далас, за 134:131 в полза на Блейзърс. С победата Портланд излезе осми на Запад, като битката с Финикс, Мемфис и Сан Антонио продължава.

 

Нов невероятен мач изигра Деймиън Лилард, със 61 точки и така изравни историческо постижение на Уилт Чембърлейн. Двамата вече са единствените, вкарвали над 60 точки три пъти в един сезон.

 

Лилард е и шестият баскетболист в историята на НБА с такъв актив три или повече пъти в кариерата си, заедно с Елджин Бейлър, Джеймс Хардън, Майкъл Джордан, Коби Брайънт и Чембърлейн.

 

Кармело Антъни завърши с 26 точки и 8 борби за успеха. За Далас в игра се върнаха Кристапс Порзингис - 36 точки, и Лука Дончич, завършил с 25 точки и 8 борби.

 

В същото време Лука Дончич направи 50-я си мач в този сезон с минимум 20 точки, 5 борби и 5 асистенции, което са правили само още седем играча в историята - Майкъл Джордан, Джеймс Хардън, Джон Хавличек, Ръсел Уестбрук, Лари Бърд, Леброн Джеймс и Оскар Робертсън.

 

 

Девин Букър донесе поредна победа на Финикс, този път срещу Филаделфия със 130:117, след 35 точки, 9 борби и 7 асистенции.

 

Букър записа 91-ви мач за Сънс с 30 и повече точки, с което подобри клубния рекорд на Уолтър Дейвис. Освен това за трети пореден мач той регистрира 35 и повече точки, което за Финикс са правили само Чарлз Баркли и Чарли Скот.

 

Сънс е единственият непобеден отбор след рестарта на сезона в НБА.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи