Алекс Уандие подписа в елита на Великобритания


Алекс Уандие подписа в елита на Великобритания
15-08-2020 11:30 | BGbasket.com

Бившият младежки национал на България Алекс Уандие подписа договор за два сезона с Манчестър Джайънтс – отбор от елитното първенство на Великобритания. За последно той игра в Италия за Агрополи, където записа средно по 20 точки на мач в серия С. Той записа и по 7 борби на мач, играейки на позиция крило.

 

За последно в България той игра за Левски в НБЛ и Адриатическа лига и Видабаскет в А група, след което бе в САЩ за две години с колежа Куеста преди да изкара два сезона в италианската серия С.

 

Новият треньор на Уандие Дани Бърн каза за привличането му: „Имали сме добри попадения с европейски играчи в миналото и търсихме подходящия човек из целия континент. Алекс беше първи в списъка ни и мисля, че е готов да играе директно в Британската баскетболна лига. Той е голям, бърз и много повратлив в нападение – може да бележи на висока скорост. Той е левичар, който може да бележи както от разстояние, така и под коша, и ни дава много възможности в нападение. Макар само на 23 години, има много опит от три държави, играейки на различни нива. По-зрял е за годините, които е играл, и се надявам да намери мястото си в Манчестър.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Алекс Уандие
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи