Николай Пеев: Трябва да работим така, че тези деца след години да бъдат в мъжкия отбор на Балкан


Николай Пеев: Трябва да работим така, че тези деца след години да бъдат в мъжкия отбор на Балкан
(сн. Николай Христов, balkan-basket.com)
19-08-2020 20:38 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Николай Пеев бе изключително щастлив, след като отборът му успя да защити титлата си при 14-годишните. Наставникът се надява след още някоя година част от неговите момчета да бъдат в мъжкия отбор на „зелените“.

 

Балкан U14 изоставаше с двуцифрена разлика на почивката във финала срещу Академик Бултекс 99, но успя да направи обрат.

 

„На полувремето казах на момчетата, че трябва да си вярват и второто най-важно е да променим играта ни в защита. През първото полувреме не играехме така, както трябва да играем и както можем. Още преди два месеца по време на подготовката им казах, че ще спечелим този турнир със защита. Бях убеден, че ще бъде така и така и стана. Второто полувреме се мобилизираха най-вече в тази фаза на играта и резултатът дойде“, обясни Пеев.

 

Той потвърди, че именно срещу Академик Бултекс 99 е бил най-трудният мач за Балкан на турнира в Ботевград: „Разбира се, Пловдив ни затрудни най-много на турнира в Ботевград. Те са с почти нов отбор, половината момчета са нови попълнения и всички са проектонационали, което страшно много засили отбора. Треньорът им Данчо, който аз много уважавам, работи много добре. Бяха взели много мерки срещу нашите играчи. Затрудниха ни максимално и тактически и оттам дойде и проблемът, но в крайна сметка, важното е, че се справихме блестящо.“

 

Николай Пеев направи равносметка и за представянето на тима през изминалия сезон. “Оценката ми за отбора е изцяло положителна, тъй като ние имахме особена година, пет месеца без мачове, което беше голям проблем за нас, защото сме свикнали да играем по повече от 50 мача. Нямахме представа как се подготвяме, какво е състоянието ни и това на другите отбори. Бяхме малко в мъгла, но в крайна сметка работихме добре и накрая бяхме в много добро физическо и техническо състезание. За съжаление в нападение нямахме тези възможности, тъй като не се и събирахме всички, но в крайна сметката с много хъс, характер и себераздаване, момчетата показаха, че са достойни за шампионската титла“, категоричен бе наставникът.

 

„Оценявам представянето този набор през сезона като отлично. В Европейската лига се класирахме за плейофите, а имахме отлична възможност да влезем и във Финалната осмица, ако сезонът не беше прекратен. Мога да кажа, че този отбор е изграден от момчета със страшни характери. Те не могат да губят. Те не могат да си позволят да загубят и в крайна сметка това показва, че работим правилно и вървим по правилния път“, добави той.

 

Треньорът сподели и мнението си за нивото на всички отбори по време на турнира: „За разлика от набор 2004 на този турнир се виждаше много по-голям агресия в играта, особено в защита. Отборите се стараеха и нивото не е никак лошо, харесвам този набор, защото има много хубави и интересни деца. Смятам,че има нелоша перспектива пред тях, но бъдещето ще покаже.“

 

Относно целите пред неговия тим, той заяви: „За догодина някои от тези момчета ще се обединят с 2005 г. и както винаги, ние сме с шампионски амбиции. Това е четвърта поредна титла на този отбор. Навсякъде казвам, че винаги трябва да работим така, че да създаваме играчи. Трябва да работим така, че тези деца, които имаме или предстои да привлечем в нашата селекция, да бъдат след 2, 3 или 4 години попълненията на мъжкия отбор на Балкан.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14, Николай Пеев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи