Отмениха решението за промяна на възрастите при подрастващите


Отмениха решението за промяна на възрастите при подрастващите
(сн. Павел Костадинов, BGbasket.com)
14-09-2020 00:25 | basketball.bg

Възрастовите групи на Държавните първенства за подрастващи през сезон 2020/2021 г. ще останат непроменени. И тази година при юношите и девойките ще се състезават състезатели до 19-годишна възраст.

 

Във връзка с внесено предложение от Треньорската комисия към БФ Баскетбол на 02.09.2020 г. относно провеждане на първенствата за ,А‘ – група до 20 години, мъжка и женска част, в срок до обяд на 08.09.2020 г. (вторник) всички баскетболни клубове, имащи желание да участват в първенството с 20 годишни мъже или жени, имаха възможност  да изпратят заявка за участие до БФБаскетбол.

 

За първенство при 20-годишните обаче се обявиха само два клуба – Славия и 3.6.9 (Узунбаскет, Пловдив). Изискването за участие бе всеки отбор да има 7 броя картотекирани състезатели, родени 2001 година (за всяко направление – мъжко и женско). За да се проведе първенството до 20 години, броят на заявките трябваше да са минимум 6 отбора за всяко направление – мъжко и женско.

 

Приети бяха много промени в Правила за Държавните първенства при подрастващите. Срокът за подаване на заявки за участие в тези шампионати за сезон 2020/2021 е 18 септември.

 

На заседаниетобяха разгледани и приети промени в Правилата за провеждане на А група, жени. Решено бе да се разреши на отборите да ползват на терена и двете чуждестранни състезателки, които са вписани в тимовия лист за съответния мач, а не както бе прието на предишно заседание – „максимум 1 състезателка във всеки отбор, която няма българско гражданство.“

 

В Правилата бе добавен и следният текст: „Крайно класиране се обявява при минимум изиграно разменено гостуване между всички отбори и равен брой изиграни мачове. В този случай, шампион на първенството не се обявява. Плейоф се провежда най-късно до 10 май в случай, че има възможност да се проведат полуфинали и финали в серии поне 2 от 3 срещи.

 

Възможно е провеждането на срещи от първенството и без публика, ако това е наложено от епидемиологичната обстановка в страната.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи