Балкан надделя над Ямбол в оспорван мач


Балкан надделя над Ямбол в оспорван мач
(сн. balkan-basket.com)
03-10-2020 19:12 | balkan-basket.com

Балкан победи Ямбол в една от последните контроли на отбора преди новия сезон. Отборът, воден от Йовица Арсич, надигра като гост своя съперник с 83:71 в оспорван мач в зала "Диана", белязан от няколко обрата. Извън състава за ботевградчани бяха Божидар Аврамов, Крис Минков и Станимир Маринов, докато за домакините не игра Дарин Иванов.

 

"Зелените" имаха леко предимство след първата и втората част, но Ямбол обръщаше на няколко пъти. Домакините излязоха напред в третата четвърт, повеждайки за кратко с 8 точки, но българският шампион спечели мача след обрат в заключителните десет минути. Момчетата на Йовица Арсич изиграха много силна последна част, която спечелиха с 23:8, за да си тръгат с успех от 12 точки. Това бе и най-голямата разлика в мача в полза на Балкан

 

Домакините допуснаха 27 грешки в мача срещу 14 на Балкан, от които гостите се възползваха максимално и реализираха 35 точки от тях. Балкан имаше 24 точки от бърза атака срещу само 13 на съперника по този показател. 

 

Капитанът на "зелените" Димитър Димитров (6 борби) и Тауан Ейджи (8 борби) бяха най-резултатни с по 19 точки. Хърватинът Марко Рамляк също изигра добър мач, отбелязвайки 17 и 7 борби, а 12 точки имаше Николай Грозев

 

16-годишният Илиян Пищиков, който ще бъде част от мъжкия отбор този сезон, отбеляза първи точки за отбора. Той отбеляза една тройка и един кош от средно разстояние, завършвайки с 5 точки за близо 11 минути в игра. За "зелените" в мача се включи и един от юношите Николай Иванов.

 

За Ямбол 20 точки вкара новият американски плеймейкър Ерик МакГил. Другият гард Джейк Рос вкара 14 и направи 5 асистенции, а по 10 точки отбелязаха Румен Василев (5 борби) и Андрей Иванов (7 борби).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи