Академик вкара 16 тройки във Варна за ударен старт в НБЛ


10-10-2020 19:57 | BGbasket.com

Академик Пловдив победи Черно море като гост във Варна с 97:82 в първи мач от новия сезон в НБЛ.

 

Пловдивчани в силно променен състав и с нов треньорски щаб, водиха през целия двубой, макар и чак в края му да направиха сериозната разлика. Макар и в чужда зала, Академик наниза 16/33 от тройката за успеха.


Академик бе без контузения Николай Николов, а Галин Стоянов не можеше да използва Мартин Йорданов в мача.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ


Академик започна малко по-концентрирано с първите кошове в двубоя, като именно те дадоха разликата през първата част. След тези начални една-две минути Черно море изравни играта и стоеше добре на терена. В заключителните моменти от първата част играта силно се накъса от съдийски отсъждания, а промените в двата състава се отразиха и на темпото. Вторият период отново стартира ударно за гостите, а нова силна серия на Академик направи и първата двуцифрена разлика - 9:0 и 32:22.


Последваха две минути без кош и от двете страни, а серия от 6:0 върна Черно море в мача - 31:35 с шест минути до почивката. Пловдивчани отново взеха малко по-сериозна преднина, но не успяха да я опазят и след 20 минути разликата бе 5 - 37:43.


Черно море се бореше сериозно и имаше много добри моменти в третата част, но детински грешки постоянно връщаха солидна за този мач преднина от десетина точки за Академик.


Догонването продължи и в последната четвърт, повече от изтощително за варненци, и гостите се възползваха по най-добрия начин. Три минути преди края те взеха и най-голяма преднина от 12, за да си подсигурят успеха, а до финалния сигнал я увеличиха до 15 - 97:82.


По 20 точки за победата вкараха Васил Бачев и Тони Гуджино, 11 и 9 борби отбеляза Обрад Томич, а Николай Титков се записа с 10 точки и 9 асистенции.


Александър Стойков бе най-резултатен за Черно море с 21 точки, 19 реализира Александър Янев, но от пейката на варненци дойдоха само 12 точки, срещу 40 от резервите на Пловдив.


В следващия кръг Академик приема Рилски спортист, а Черно море е гост на Ямбол.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи