Летящ старт за Левски Лукойл в Самоков


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

12-10-2020 20:52 | BGbasket.com

Страхотна трета четвърт донесе отлично начало за Левски Лукойл на новия сезон в НБЛ - с победа в Самоков срещу Рилски спортист със 75:64.

 

Данило Тасич направи много силен мач и завърши с 24 точки, 12 борби и 4 асистенции. По 11 добавиха Чавдар Костов и Йордан Минчев, а Левски се радваше и на повече от добри проценти на стрелба.


За Рилски Павлин Иванов в официалния си дебют вкара 16 точки и 5 асистенции.


Нещата започнаха обещаващо за Рилецо, който игра по-добре през първото полувреме, на скорост и с настроение. В края на първия период домакините поведоха с 5, а в средата на втория вече имаха двуцифрен аванс.


Левски обаче не се отказа и успя да заличи изоставането до почивката, която дойде при 38:38.


"Сините" излязоха пределно мотивирани от съблекалнята за второто полувреме, а Данило Тасич бе моторът в обрата. 21-8 в третата четвърт шокира Рилски спортист, като самоковци изобщо не успяха повече да се окопитят в двубоя.


Разликата скочи до 20 точки и още в началото на четвъртия период не се виждаше как ще се стигне до обрат. Нещата се усложниха за домакините и след излизането рано на титулярния център Нико Карвачо за пет лични нарушения.


Отпускането в редиците на гостите се усети в последните 3-4 минути, а Павлин Иванов и Рилецо се възползваха, за да намалят наполовина изоставането.


За пълен обрат обаче време нямаше и не се случи, и Левски си тръгна с успех от Самоков, въпреки сериозните кадрови проблеми преди началото на сезона.


Левски все още е без Асен Великов, като капитанът на тима е с травма в коляното. Столичани са и без чист център след решението да не се картотекира Ди Анджело Райли. Така те играха основно със 7 баскетболисти в Самоков, но успяха да се справят.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи